Doi bărbați din Texas au murit după ce mașina lor Tesla, pe pilot automat, a lovit un copac și a fost cuprinsă de flăcări

2 săptămâni in urmă 15

Doi bărbați au murit într-un accident rutier cu o mașină Tesla, despre care poliţia spune că era pe pilot automat. Autovehicului s-a izbit într-un copac, fiind cuprins de flăcări, iar cei doi pasageri au murit carbonizați.

Mașina Tesla, distrusă în urma accidentului de pe o șosea din statul american Texas

Mașina Tesla, distrusă în urma accidentului de pe o șosea din statul american Texas

ABC13

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Accident grav în Texas. Doi bărbați au murit după ce mașina lor Tesla a ieşit de pe şosea, a intrat într-un copac şi apoi a luat foc. Poliția crede că autovehiculul era pe pilot automat, scrie The Guardian. „Nu se afla nimeni pe locul șoferului”, au declarat oamenii legii sosiți la fața locului.

După stingerea incendiului, echipajele de salvare sosite la locul incidentului au găsit o victimă pe locul din dreapta, în față, iar celălaltă, pe bancheta din spate.

Accidentul a avut loc pe fondul unui control crescut asupra sistemului de conducere semiautomat al Tesla în urma unor accidente recente și pe măsură ce se pregătește să lanseze software-ul actualizat „de conducere completă” către mai mulți clienți.

Agenția americană de siguranță auto a declarat în martie că a deschis 27 de investigații cu privire la accidentele în care au fost implicate mașini Tesla. Cel puțin trei dintre acestea s-au produs recent.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat în ianuarie că este „extrem de încrezător că mașina se va putea conduce singură, în siguranță”.

Însă, compania Tesla a subliniat că funcţia de pilot automat de pe maşinile sale reduce din sarcinile şoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un şofer cu mâinile pe volan, pregătit să preia controlul oricând este nevoie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă