Doi bărbați au încercat să intre ilegal în România ascunși în saci de plastic și înfăşuraţi în folie de aluminiu

2 luni in urmă 33


Un sirian și un palestinian au fost depistați, joi, în compartimentul marfă al unui autocamion de către polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu. Cei doi bărbați au încercat să intre ilegal în țară ascunși în saci de plastic şi înfăşuraţi în folie de aluminiu, informează Poliția de Frontieră.


Bărbații au fost descoperiți joi dimineață, în jurul orei 07.00, în punctul de trecere a frontierei Calafat, în momentul în care a fost verificat un autocamion, la volanul căruia se afla un cetățean turc în vârstă de 44 de ani.


Conform documentelor de însoțire a mărfii, autocamionul transporta centrale termice din Turcia pentru Ungaria.


În urma verificărilor preliminare efectuate s-a constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei, fără a se deteriora sigiliul vamal, motiv pentru care s-a dispus efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.


„Au fost descoperite în compartimentul de marfă al autocamionului, ascunse în saci de plastic și înfășurate în folie de aluminiu, două persoane de sex masculin”, transmite Poliția de Frontieră.


Este vorba de doi tineri, în vârstă de 24 respectiv 28 de ani, din Siria și Palestina, care s-au urcat în autocamion când se aflau pe teritoriul Turciei, fără a avea consimțământul șoferului.


Cei doi bărbați au declarat autorităților din România că intenționau să ajungă în Germania.


Cercetările vor fi continuate de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, care i-a preluat, conform protocolului dintre cele două țări, pe cei doi cetățeni străini, pe șoferul autocamionului, dar și mijlocul de transport.


FOTO: Poliția de Frontieră


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă