Doi antrenori din Belarus au fost excluşi de la Jocurile Olimpice, în urma scandalului cu Krystina Timanovskaya

2 luni in urmă 29

De Ovidiu Cojocaru.
Publicat: 06.08.2021, 09:26.
Actualizat: 06.08.2021, 09:45

Doi antrenori din Belarus şi-au pierdut acreditările olimpice de la Tokyo, după ce zilele trecute ar fi forţat o sportivă să părăsească competiţia.

Krystsina Tsimanouskaya a primit viză umanitară în Polonia

Krystsina Tsimanouskaya a primit viză umanitară în Polonia

Profimedia

Comitetul Olimpic Internaţional a confirmat că Artur Shimak şi Yury Maisevich au fost înştiinţaţi pentru a părăsi satul olimpic, transmite BBC. Pe lângă retragerea acreditărilor, cei doi antrenori vor fi anchetaţi disciplinar. Cazul Krystina Timanovskaya a atras atenţia globală după ce sportiva a refuzat ordinele date de echipa sa prin care i se cerea să se retragă de la Jocurile Olimpice şi să meargă acasă. Ea a refuzat acest lucru şi ulterior a primit din partea Poloniei viză umanitară pentru a se putea muta în Varşovia.

Krystina Timanovskaya a plecat în Polonia

Oficialii din Belarus spun că Timanovskaya a fost eliminată din echipa naţională, din cauza stării sale emoţionle. Sportiva contrazice spusele lor şi consideră că decizia de a fi eliminată vine ca urmare a mai multor postări pe Instagram în care vorbea despre neglijenţa antrenorilor faţă de concurenţii din Belarus. Într-un interviu acordat jurnaliştilor BBC, ea a spus că era în drum spre aeroport săptămâna trecută, când bunica ei a avertizat-o că nu este sigur să se întoarcă, după ce a urmărit știrile. La aeroport, Timanovskaya le-a arătat ofițerilor de poliţie, un document prin care cere ajutorul autorităţilor, pentru a evita să fie îmbarcată într-un avion spre casă. Ea a primit apoi protecția poliției înainte de a fi mutată la ambasada poloneză de la Tokyo.

Eliminarea a avut loc după ce sportiva s-a plâns pe rețelele de socializare că a intrat în cursa de ștafetă 4x400m la scurt timp, după ce s-a constatat că unii coechipieri nu sunt eligibili pentru a concura. Videoclipul a stârnit un val de critici în mass-media din Belarus, care au acuzat-o pe Krystina de lipsă de spirit de echipă. Sprinterul a declarat pentru BBC că vrea să se întoarcă în Belarus, dar că este prea periculos în acest moment. Și soțul ei a fugit din Belarus, după ce a primit o viză pentru Polonia, dar celelalte rude ale ei rămân în țară.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă