Doi angajați de la Spitalul Victor Babeș, reținuți în dosarul morții celor trei pacienți. Un tehnician a răsucit robinetul în direcţia greşită

1 lună in urmă 51

Două persoane au fost reţinute miercuri în dosarul decesului a trei pacienţi din unitatea mobilă ATI a Spitalului "Victor Babeş" din Capitală după oprirea instalaţiei de oxigen. Cele două persoane sunt un şef de la serviciu tehnic şi un instalator.

Doi angajați de la Spitalul Victor Babeș, reținuți în dosarul morții celor trei pacienți. Un tehnician a răsucit robinetul în direcţia greşită

Trei persoane au murit în 12 aprilie după ce instalaţia de oxigen a unităţii mobile ATI de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti s-a oprit.

Observator

Cei doi au fost chemaţi, miercuri dimineaţă, la sediul Poliţiei Capitalei, pentru noi audieri în dosarul morţii celor trei pacienţi intubaţi în TIR-ul ATI din cauza opririi instalației de oxigen. Un raport preliminar a indicat că instalaţia de oxigen nu a fost defectă, ceea ce însemna că moartea celor trei persoane ar fi fost determinată de o eroare umană, relatează news.ro.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, încă de la producerea incidentului, că personalul a sesizat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor, din cauza creşterii presiunii peste limita admisă şi că reprezentantul firmei care distribuie ventilatoarele a refuzat să intre în unitatea mobilă, deşi i s-a pus la dispoziţie echipament de protecţie.

Un angajat a răsucit robinetul în direcţia greşită

Tot atunci, şeful DSU Raed Arafat a declarat că ventilatoarele sunt de fabricaţie americană, iar când se depăşesc 6 bari, intră în stare de alertă şi se opresc. El a precizat că personalul medical a intervenit să preia ventilaţia pacienţilor.

Conform anchetatorilor, angajaţii spitalului ar fi provocat, însă, din greşeală, închiderea automată a instalaţiei de oxigen. Şeful Serviciului Tehnic de Spitalul Victor Babeş a hotărât să ia măsuri şi a trimis la faţa locului doi subalterni, să rezolve problema presiunii, iar unul dintre ei a răsucit robinetul în direcţia greşită. Presiunea în instalaţie a depăşit limita de 6 bari, ceea ce a declanşat sistemul de autoprotecţie al instalaţiei de oxigen, iar aceasta s-a oprit. Trei persoane au murit în 12 aprilie după ce instalaţia de oxigen a unităţii mobile ATI de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti s-a oprit.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă