Doi afgani, împuşcați de către talibani la o nuntă după ce au fost prinși că ascultau muzică

4 săptămâni in urmă 14

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 20:21

173 citiri

Doi afgani, împuşcați de către talibani la o nuntă după ce au fost prinși că ascultau muzică

Combatanţi talibani au ucis prin împuşcare doi invitaţi şi au rănit alţi doi, la o nuntă, la Sorkhood, în estul Afganstanyului, din cauză că au pus muzică, au anunţat sâmbătă, 30 octombrie, oficiali locali şi matori, o faptă condamnată de către guvernul taliban, relatează AFP.

Un apropiat al uneia dintre victime a declarat că miliţieni talibani au deschis focul în timpul unei nunţi organizate în oraşul Sorkhood, pentru că invitaţii au fost prinşi în timp ce ascultau muzică afgană, omorând două persoane şi rănind alte două.

Orice muzică profană a fost interzisă de către talibani în timpul precedentului lor regim, în perioada 1996-2001.

Noul Guvern islamist nu a legiferat încă cu privire la acest subiect, însă consideră ascultarea muzicii nereligioase contrară viziunii sale a legii islamice, sharia.

”Bărbaţi tineri au pus muzică în altă încăpere. Trei talibani au venit şi au deschis focul împotriva lor. Cei doi răniţi se află în stare gravă”, a declarat acest martor.

Un purtător de cuvânt al guvernoratului provinciei Nangarhar, Qazi Mullah Adel, a confirnat acest incident, însă nu a oferit detalii.

Un purtător de cuvânt al guvernului, Zabihullah Mujahid, nu a confirmat, la Kabul, autenticitatea incidentului, însă a precizat că talibanii se opun acestui tip de atrocităţi.

Citeste si:

Afganistanul, în pragul unui colaps economic. Populația ar putea muri de foame fără sprijin internațional

Afganistanul se îndreaptă direct către un colaps ecponomic, care riscă să arunce țara într-o nouă criză politică, a avertizat sâmbătă ministrul pentru dezvoltare și cooperare...

Talibanii din Afganistan contestați de o mișcare și mai fundamentalistă. ISIS-K, grupul ultra-jihadist care dorește întemeierea propriului califat

La două luni după ce talibanii au preluat puterea, violența, moartea și frica încă urmăresc Afganistanul. Trupele americane sunt de mult plecate, dar noii conducători islamiști din Kabul...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă