DOCUMENT Romprest îl acuză pe Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, că a încercat să preia conducerea companiei cu acte false

2 luni in urmă 3

Directorul general al companiei Romprest, implicată în războiul gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei, îl acuză pe Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS și acționar în Romprest prin intermediul fiului său, că ar fi încercat să preia conducerea companie ”prin întocmirea de acte false”.

Directorul general Marian Bogdan Adimi, care este și vicepreședintele consiliului de Administrație, este susținut în funcție de Andrei Drăcea, care controlează acum 43,76% din Romprest.

Maricel Păcuraru controlează, la rândul său, 42.69 % din acțiunile Romprest (prin intermediul unei firme canadiene deținute de fiul său, Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru.

Practic, în acest moment e în desfășurare un conflict deschis între cei doi acționari principali ai Romprest, familia Păcuraru vs. Andrei Drăcea, nici unul dintre ei neavând însă pachetul de 50%1 din acțiunile companiei.

Comunicatul de astăzi al Romprest este o replică la un comunicat de marți al Primăriei Sector 1, în care firma controlată de familia Păcuraru acuza firma controlată de Andrei Drăcea că a declanșat conflictul cu Primăria Sectorului 1.

Cine sunt acționarii Romprest. Potrivit portalului Confidas, structura acționariatului Romprest Service este următoarea, în acest moment:

DETACO LTD (Canada) – 42.69 %

EUROPREST INVEST SRL (România) – 30 %

PREMIUM MANAGEMENT TEAM SRL (România) – 13.76 %

SC COMPANIA NAŢIONALĂ AEROPORTURI BUCUREŞTI SA (România) – 10 %

FIRSTCOM LLC (SUA) – 3.54 %

Detaco LTD Canada este deținută de compania românească Magnum International Consulting, al cărei unic acționar este Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru, fiul de 27 de ani al lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS. Păcuraru jr. a preluat acțiunile Detaco LTD Canada de la Alexandru Cosmin Walter, fiul fostului patron, Florian Walter (fost Bucșă, decedat în 2019, fin al fostului ministru PSD al Transporturilor, Miron Mirea).

În schimb, companiile Europrest Invest și Premium Management Team sunt deținute de Andrei-Mihai Drăcea, un cetățean român născut la Moscova în 1966, cu afaceri cu statul în domeniul sănătății. Drăcea controlează, așadar, 43,76% din Romprest. Drăcea a cumpărat acțiunile de la Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu, doi membri ai Grupului de la Monaco.

Foto: Maricel Păcuraru (B1 TV)

Citește aici comunicatul de presă semnat de Marian Bogdan Adimi

În curs de actualizare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă