DOCUMENT „Prorogarea” începerii școlii până pe 10 ianuarie 2022, a încheierii mediilor pe semestrul I și intrarea în grevă generală din aceeași dată – propunerile sindicatelor către profesori, după prorograrea creșterilor salariale de către Guvern

3 săptămâni in urmă 64

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/12/chestionar-greva-profesori.png
Angajații din sistemul de educație sunt întrebați, printr-un chestionar online pus în circulație de cele trei mari sindicate, FSLI, FSE și Alma Mater, dacă sunt de acord cu “prorogarea” cu o săptămână a începerii școlii, după vacanța de iarnă, cu “prorogarea” încheierii situației școlare pe semestrul I, și cu declanșarea grevei generale începând cu 10 ianuarie. În chestionar, angajații sunt avertizați că pe perioada grevei nu primesc salariu.
  • Cele 3 federații sindicale din educație derulează în unitățile de învățământ un referendum prin care angajații sunt invitați să decidă dacă intră în grevă generală, dacă Guvernul nu va acorda majorările salariale prevăzute de lege, după cum a declarat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu. Ieri, organizațiile sindicale au organizat un miting prin care au cerut guvernului să respecte majorarea salarială prevăzută de lege.

În cadrul chestionarului de “referendum”, participanții sunt întrebați și dacă s-au gândit să se angajeze în alt domeniu, având în vedere situația actuală, sau dacă ar mai fi ales să se angajeze în educație, în caz că ar fi terminat acum liceul pedagogic sau facultatea.

Întrebări incluse în sondaj:

  • Având în vedere deciziile Guvernului, sunteți de acord cu organizarea unei greve japoneze în ultimele patru zile de școală din acest an (20-23 decembrie 2021)? *
  • Întrebare doar pentru angajații din învățământul gimnazial, liceal și profesional: Având în vedere deciziile Guvernului, sunteți de acord cu „prorogarea“ cu o săptămână a începerii școlii (astfel încât cursurile să înceapă pe 10 ianuarie 2022)?
  • Având în vedere deciziile Guvernului, sunteți de acord cu „prorogarea“ încheierii situației școlare pe semestrul I?
  • Având în vedere deciziile Guvernului, sunteți de acord cu declanșarea grevei generale, începând cu 10 ianuarie 2022? ATENȚIE! Trebuie să țineți cont că pe perioada grevei generale nu veți primi salariu! *
  • Având în vedere situația actuală din sistemul de învățământ, v-ați gândit să vă schimbați locul de muncă și să vă angajați în alt domeniu? *
  • Întrebare pentru cadrele didactice: Dacă ați fi terminat acum liceul pedagogic/facultatea, ați fi ales să vă mai angajați în sistemul de învățământ?

Chestionarul poate fi descărcat de aici:

Chestionarul poate fi consultat aici.

Articolul DOCUMENT „Prorogarea” începerii școlii până pe 10 ianuarie 2022, a încheierii mediilor pe semestrul I și intrarea în grevă generală din aceeași dată – propunerile sindicatelor către profesori, după prorograrea creșterilor salariale de către Guvern apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă