DOCUMENT Legea prin care accesul la job e condiționat de Certificatul Verde, dezbătută la Comisia de Sănătate. PNL vrea ca nevaccinații care se testează pe banii statului să își plătească singuri spitalizarea

2 săptămâni in urmă 24

Comisia de Sănătate din Camera Deputaților dezbate marți proiectul de lege care ar condiționa accesul la job de prezentarea Certificatului Verde. Printre zecile de amendamente depuse de parlamentari se numără și unul al PNL, care vrea ca nevaccinații testați pozitiv pe banii statului să își plătească singuri spitalizarea dacă ajung în stare gravă.

Un amendament al PSD prevede ca toți angajații nevaccinați să poată beneficia de 10 testări antigen rapide/lună, timp de două luni, plătite din banii statului.

Parlamentarii AUR sunt singurii care se opun proiectului de lege. George Simion, copreședintele AUR, a făcut apel la cetățeni să vină la un protest la Parlament, dar până la ora 11.30 veniseră sub 10 protestatari.

Proiectul de lege a picat la Senat, Camera Deputaților este decizională.

După câteva zeci de minute de dezbateri, președintele Comisiei de Sănătate, Nelu Tătaru, a suspendat ședința și a anunțat reluarea ei în altă zi.

(Sursa foto: Facebook / European Commission)

Citește aici toate amendamentele depuse în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă