DOCUMENT În timpul simulărilor de examene naționale școlile pot decide trecerea celorlalți elevi, care nu sunt în clase terminale, în online, indiferent de scenariu

3 săptămâni in urmă 2

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/06/Examen-evaluare-bacalaureat-teste-foi-scoala-sala-masca-triaj-Foto-INQUAM-Photos-Octav-Ganea.jpg
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea NaționalăContestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională
În timpul simulărilor de examenele naționale, care încep pe 22 martie, școlile pot decide trecerea celorlalți elevi, care nu sunt în clase terminale, în online, potrivit ordinului ministrului Educației nr. 3.499/2021.

„Unitățile de învățământ pot decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective”, potrivit documentului publicat vineri, 19 martie, în Monitorul Oficial.

Ordinul mai prevede că în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența acumulată în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de cu 6/1.000 de locuitori se poate organiza simularea examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, nu mai târziu de 15 mai 2021.

Deja ISJ Timiș a decis pentru liceele din trei localități amânarea acestor simulări pentru perioada 12-16 aprilie.

În situația în care simulările nu au loc după calendarul stabilit de minister, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare, se mai arată în ordinul de ministru.

Reamintim că luni, 22 martie, încep probele de la simularea examenului de Bacalaureat pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a.

Calendar Simulare BAC 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)

22 martie 2021 – Limba și literatura română
23 martie 2021 – Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
24 martie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 – Limba și literatura maternă
31 martie 2021 – Afișarea rezultatelor

Lunea viitoare, pe 29 martie, începe simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)

29 martie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 – Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 – Afișarea rezultatelor

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Articolul DOCUMENT În timpul simulărilor de examene naționale școlile pot decide trecerea celorlalți elevi, care nu sunt în clase terminale, în online, indiferent de scenariu apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă