Document | Elevii din localitățile ilfovene carantinate care învață în București pot merge la simularea bacalaureatului

3 săptămâni in urmă 1


La simularea examenului de bacalaureat, care începe luni, 22 martie, pot participa inclusiv elevii care locuiesc în localitățile ilfovene carantinate, dar învață în Capitală. Raed Arafat a semnat duminică seară o adresă care prevede acest lucru.


UPDATE ora 20.10. Adresa semnată de Raed Arafat a venit puțin după ora 20.00. Anterior, prefectul de Ilfov și cel de București, citați de edupedu.ro, dăduseră asigurări că acești elevi vor putea merge la simulări.


Daniel Zamfir, prefectul de Ilfov, a declarat duminică la prânz că urmează să vorbească cu șeful DSU pentru a reglementa acest lucru.Elevii vor putea merge la simulare singuri sau însoțiți, dacă sunt minori, în baza unei declarații pe propria răspundere. În forma actuală, declarația nu prevede, printre motive, participarea la aceste testări. Autoritățile au promis însă că vor face excepții.


„O să vorbesc și cu cei de la poliție să li se permită, o să vorbesc și la Departamentul pentru Situații de Urgență”, a declarat Daniel Zamfir, prefectul de Ilfov. Acesta a precizat că decizia va fi luată duminică seară, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).


„Este necesară declarația pe propria răspundere”


Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că elevii vor putea participa la simularea bacalaureatului.


„Vor fi asimilate aceste deplasări acelora pentru desfășurarea activităților - punctul 1 de pe declarația pe propria răspundere. Dar este necesară declarația pe propria răspundere. Vor fi patrule și în jurul școlilor, ca să asigure accesul elevilor și să verifice că se respectă toate regulile, respectiv purtarea măștii și distanțarea fizică”, a subliniat Stoica.


În prezent, în modelul declarației pe propria răspundere pentru ieșirea din locuință nu există motivul „mers la școală”. Sunt trecute doar mersul la serviciu sau pentru cumpărături de necesitate ori situații medicale și plimbări scurte, lângă locuință.


Simularea pentru examenul de bacalaureat 2021 începe luni, 22 martie, și are următorul program:


22 martie – Limba și literatura română 23 martie - Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie 24 martie - Proba la alegere a profilului și specializării 25 martie - Limba și literatura maternă 31 martie - Afișarea rezultatelor
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă