Doctorul Virgil Musta, despre valul cinci al pandemiei: „Vom depăși sigur 20.000 de cazuri zilnice”

2 săptămâni in urmă 11

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 08:40

30 citiri

 „Vom depăși sigur 20.000 de cazuri zilnice”

Medicul timișorean Virgil Musta susține că România este abia la începutul valului cinci al pandemiei și că situația s-ar putea înrăutăți rapid. Medicul se așteaptă să fie cel puțin 20.000 de cazuri zilnice, dar speră că nu vor fi cazuri grave.

”Ne pregătim pentru al cincilea val. Nu știu dacă am intrat propriu-zis, cred că abia suntem încă la început. Toate țările când intră au un număr mare de creștere, e o fază ascendentă foarte mare. Și la noi a început să crească numărul de cazuri zilnice, dar suntem la început”, explică medicul Virgil Musta, potrivit romaniatv.net.

Sursa citată mai arată că, în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri estimare, Virgil Musta spune că, în vârful valului 5, ne putem aștepta la cifre uriașe de noi cazuri zilnice, cu atât mai mult cu cât în România rata de vaccinare este destul de scăzută.

„Eu nu sunt epidemiolog, dar este foarte probabil să avem vârfuri de 25.000 de îmbolnăviri zilnice. Iar uitându-mă în Franța, Anglia, Germania, care sunt și țări mai vaccinate decât noi, cu o rată de 70-80%, numărul de cazuri este dublu față de maximul atins în cel de-al patrulea val. Noi am ajut aproape de 20.000, deci vom depăși sigur 20.000 de cazuri zilnice. Probabil că 25.000 de cazuri este varianta optimistă”, a mai declarat acesta.

Doctorul Musta spune că există și motive care să ne permită să rămânem, oarecum, optimiști, Virgil Musta sperând că varianta Omicron, tulpina virusului care, probabil, va deveni dominantă și în România, va avea o mortalitate mai mică față de Delta.

Citeste si:

Cum se pregătește România pentru valul cinci al pandemiei. Alexandru Rafila, așteptat să anunțe planul de măsuri

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi şeful Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor, medicul Adriana Pistol, prezintă, miercuri, planul de măsuri pentru...

OMS avertizează asupra riscului unui ”tsunami de cazuri” în contextul răspândirii simultane a variantelor Delta și Omicron

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat miercuri, 29 decembrie, că circulaţia simultană a variantelor Delta şi Omicron ale noului coronavirus produc un ”tsunami de cazuri”....

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă