Doctorul Emilian Imbri spune că Bucureștiul se va închide în perioada următoare: „Va fi din ce în ce mai rău, mai rău decât ce a fost!”

1 lună in urmă 1

Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a anunțat, marți seara, la emisiunea România9 de la TVR, fiind preluat apoi de Știri pe Surse, că pandemia de coronavirus va dura și în 2022, iar Capitala urmează să se închidă, în perioada imediat următoare.

Imbri spune că situația se va înrăutăți și că pacienții care ajung în spitale au o simptomatologie mai gravă decât până acum.

„Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de șovăială.

Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paști. „Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligați, dar nu o să respectăm!”. Deja ai satisfacția că de Paști nu o să respecți. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele.

Nu va fi o rezolvare să mărim numărul de paturi de la terapie intensivă la 2.000, de exemplu. În Italia, lucrurile s-au mai lămurit puțin pentru că au murit bătrânii. Acum vin la rând tinerii cu comorbidități.

Ar trebui să colaboreze instituțiile între ele. Nu doar COVID există în România.”, a spus Emilian Imbri, marți seara.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă