Doctorul Anthony Fauci: „Este important să fim precauţi”

2 luni in urmă 11

Doctorul Anthony Fauci îi avertizează pe americani, deoarece personalul medical nu mai face faţă numărului mare de pacienţi din secţiile ATI, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Pistolul folosit de Sean Connery în primul „James Bond” a fost vândut pentru suma record de 256.000 de dolari. „Americanii din CIA nu jură decât pe el”

Duminică, California a declarat 30.000 de cazuri noi COVID-19, înregistrate în doar 24 de ore. Din această cauză, California a intrat în lockdown pentru cel puţin trei săptămâni.

New York, Massachusetts, New Jersey, North Carolina şi Virginia sunt câteva zone care au anunţat că se confruntă cu cea mai grea perioadă din martie şi până acum, din cauza creşterii rapide a infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Doctorul Anthony Fauci atrage atenţia americanilor

Doctorul Anthony Fauci, care a fost numit consilierul medical privind criza COVID-19 al preşedintelui ales Joe Biden, este de părere că America se confruntă acum cu repercusiunile socializării şi întâlnirilor în cercuri largi, care au avut loc de Ziua Recunoştinţei.

Prin urmare, Fauci atrage atenţia tuturor americanilor şi le recomandă ca de Crăciun şi Revelion să fie mult mai prudenţi şi să evite călătoriile şi petrecerile. „Nimeni nu vrea un nou lockdown de sărbători, tocmai de aceea este foarte important să fim precauţi şi să ţinem cont de măsurile de siguranţă”, le-a transmis Fauci americanilor.

Citeşte şi: SUA declanşează Operaţiunea Warp Speed. Toţi americani care vor dori vor fi vaccinaţi anti-Covid până în luna iunie

O sută de milioane de americani vaccinaţi în următoarele trei luni

Americanii vor putea fi vaccinaţi împotriva maladiei COVID-19 într-un ritm accelerat, potrivit unui calendar de vaccinare în Statele Unite, ale cărui etape principale au fost prezentate luni de AFP.

Un comitet consultativ al Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) se va întruni joi, 10 decembrie, după ce a evaluat datele furnizate de studiile clinice ale vaccinului Pfizer-BioNTech, pentru a îşi comunica decizia.

FDA va trebui apoi să îşi comunice acceptul definitiv pentru o autorizare în regim de urgenţă şi se va trece la aplicarea schemei cu americani vaccinaţi. Acea decizie ar putea fi anunţată „în zilele imediat următoare” după întrunirea comitetului consultativ, a declarat Alex Azar, secretar pentru Sănătate şi Servicii Sociale din administraţia americană.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă