Doctorul Adrian Marinescu: „Se vede presiunea pe spitalele COVID”. Ce soluție există când nu mai sunt locuri

1 lună in urmă 2

Numărul spitalelor din circuitul COVID este mic, iar „presiunea se vede”, a declarat la Digi24 doctorul Adrian Marinescu de la Spitalul bucureștean Matei Balș, care a explicat că varianta este ca pacienții să fie mutați la spitalele din afara Capitalei.

„Este clar că avem o creștere constantă, nu aș spune exponențială”, a spus doctorul Adrian Marinescu, referindu-se la numărul zilnic al cazurilor de coronavirus.

Dar „este o creștere care se vede la nivelul spitalelor, pentru că numărul spitalelor din circuitul COVID este mic și presiunea se vede”, a precizat doctorul infecționist la Digi24.

La „Matei Balș”, nu doar că nu mai avem în anumite momente locuri la ATI, dar vorbim și de locuri în secțiile normale și trebuie să găsim o variantă.

Doctorul Adrian Marinescu:

Acesta a explicat că, din cauza faptului că unii pacienți necesită internare la ATI, în cazul în care spitalul bucureștean este aglomerat, soluția este aceea a spitalelor din afara Capitalei.

„Când în București zilnic sunt peste 1.000 cazuri, iar 20 la sută sau mai mult sunt pacienți care au nevoie de internare și când nu mai există locuri, trebuie găsită o variantă și asta înseamnă spitale în jurul Bucureștiului”, a mai afirmat Adrian Marinescu.

Afirmațiile doctorului infecționist vin în contextul în care, potrivit celui mai recent bilanț al autorităților, 1.166 de persoane sunt internate la ATI la nivel național, iar numărul internărilor a depășit constant 1.100 în ultimele zile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă