Doar sportivele vaccinate vor putea juca la Cupa Mondială de handbal feminin din Spania la care participă și România antrenată de Adi Vasile. Care e protocolul sanitar

2 săptămâni in urmă 23

La Campionatul Mondial de handbal feminin în Spania, între 1 şi 19 decembrie, va fi obligatorie vaccinarea împotriva Covid-19 pentru toți cei prezenți.

Acesta este unul dintre punctele majore ale protocolului sanitar al competiţiei, dezvăluit de Federaţia internaţională de handbal (IHF).

Obligaţia este valabilă pentru toţi participanţii la competiţie: jucătoare, staff, membri ai delegaţiilor, ziarişti acreditaţi, organizatori, voluntari etc.

Doar sportivele vaccinate vor putea juca la Cupa Mondială de handbal feminin din Spania la care participă și România antrenată de Adi Vasile. Care e protocolul sanitar

„Situaţia pandemiei evoluează permanent şi un mediu fără infecţie nu poate fi deci garantat. Obiectivul IHF este totuşi să pună în aplicare un plan având ca scop organizarea competiţiei într-un mediu sănătos şi sigur”, a explicat organizaţia într-un comunicat.

Printre alte măsuri, o distanţă de 1,5 metri va trebui respectată oriunde este posibil. În timpul meciurilor nu vor exista strângeri de mână, băncile vor fi extinse şi purtarea măştii va fi obligatorie cu excepţia jucătoarelor, antrenorilor şi arbitrilor, scrie L’Equipe preluat de Spotmedia.

Deocamdată este prevăzută prezenţa publicului la 80% din capacitatea sălilor.

Potrivit lui Uwe Schwenker, preşedintele Handball-Bundesliga, Federaţia europeană de profil (EHF) ar prevedea de asemenea ca vaccinarea să fie obligatorie pentru Campionatul European masculin 2022 din Ungaria şi Slovacia (13-30 ianuarie).

Echipa noastră face parte din grupa C

Tricolorele se vor pregăti între 23 noiembrie şi 1 decembrie, după care vor evolua la CM 2021, competiţie care se va desfăşura în perioada 1-20 decembrie, în Spania.

România face parte din Grupa C, urmând să joace pe rând cu Iran (3 decembrie), Kazahstan (5 decembrie) şi Norvegia (7 decembrie). Primele trei clasate se califică în grupele principale.

România s-a clasat pe locul 12 la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, desfăşurată în 2019, în Japonia.

The post Doar sportivele vaccinate vor putea juca la Cupa Mondială de handbal feminin din Spania la care participă și România antrenată de Adi Vasile. Care e protocolul sanitar appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă