Doar 12 paturi ATI sunt libere în toată țara pentru pacienţii COVID. Câte sunt în București

3 săptămâni in urmă 12

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă, 25 septembrie, că la nivel național sunt 12 de paturi de terapie Intensivă libere pentru pacienții infectați cu COVID. Capitala mai are trei paturi libere la ATI pentru pacienţii bolnavi de coronavirus.

În București sunt, în acest moment, trei paturi libere. În județul Sibiu sunt patru paturi libere, în Constanța și Harghita sunt câte 2 paturi, iar la Galați – unul.

Potrivit datelor din aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.251 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, iar 1.195 dintre acestea sunt ocupate.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, a mai transmis GCS.

7.676 de noi cazuri de COVID au fost confirmate în ultimele 24 de ore, dintr-un număr de 67.364 de teste. 121 de persoane infectate cu virusul și-au pierdut viața

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă