DNA a deschis un dosar penal după ancheta Recorder

3 zile in urmă 18


Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în urma investigației Recorder, "Clanul Marelui Alb", și a deschis un dosar penal cu privire la faptele prezentate în ancheta jurnalistică, informează publicaţia, într-o postare pe Facebook, citând surse.


Publicaţia aminteşte că doi dintre oamenii care apar în investigație și-au prezentat demisiile: Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București.


Potrivit sursei citate, "prin sacrificarea acestor personaje, Biserica încearcă să minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel și să bagatelizeze gravitatea faptelor prezentate în investigația Recorder, mutând atenția de la problema sistemică prezentată în material: felul în care BOR administrează banii publici".


Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a criticat miercuri, printr-un „punct de vedere personal", investigația Recorder privind fondurile publice alocate bisericilor, afirmând că materialul are ca scop „lovirea în imaginea publică a Patriarhului".


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă