DNA a cerut o pedeapsă de cel puţin 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea

1 lună in urmă 97


Procurorul DNA a cerut, la Curtea de Apel București, o pedeapsă de 12 ani de închisoare plus spor pentru Elena Udrea în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009, în care este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită, informează G4media.


Procurorul DNA a cerut pedeapsa maximă şi pentru Ioana Băsescu, fiica fostului președinte. Astfel, fata cea mare a fostului preşedinte riscă 15 ani de închisoare pentru delapidare. În cazul jurnalistului Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, procurorul DNA a cerut o pedeapsă cu închisoare cu executare.


Verdictul va fi dat la o dată ulterioară, potrivit judecătorului de la Curtea de Apel Bucureşti.


Anul trecut, Elena Udrea și-a susținut nevinovăția în faţa instanţei. "Nu mă consider vinovată de comiterea infracțiunilor. (…) Am finanțat personal campania electorală din 2009, alocând sume totalizând peste 300 de mii de euro. Veniturile personale și ale soțului aferente anului 2009 mi-au permis această finantare. Cred că sunt printre puținii politicieni care au adus bani personal la campania electorală și nu au plecat cu bani acasă în urma lor", declara Elena Udrea.


În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată la instanţa supremă pe:


fostul ministru al dezvoltării regionale şi turismului Elena Udrea, acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor; fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia; fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită; Ioana Băsescu, fata cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor; Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare; jurnalistul Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă