Djokovic lămurește participarea la evenimente publice după ce a fost testat pozitiv: Am făcut o eroare de judecată

6 zile in urmă 12


Novak Djokovici, 34 de ani, a recunoscut pe Instagram că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are COVID-19 și a catalogat acest fapt drept o „eroare de judecată”. Totuși, liderul mondial ATP a precizat că nu ştia că este pozitiv la COVID când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR, a informat news.ro.


„Vreau să subliniez că m-am străduit foarte mult să asigur siguranţa tuturor şi respectarea obligaţiilor de testare. Am participat la un meci de baschet la Belgrad, la 14 decembrie, după care s-a anunţat că un număr de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19. În ciuda faptului că nu am avut simptome de COVID, am făcut un test rapid de antigen în 16 decembrie, care a fost negativ şi, din precauţie, am făcut şi un test PCR oficial şi aprobat în aceeaşi zi", a spus Djokovic, într-un comunicat postat pe Instagram.


Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat la centrul său de tenis din Belgrad, pe 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe, deoarece „s-a simţit obligat” şi „nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist”. Djokovici a explicat că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.


În timp ce m-am dus acasă după interviu să mă izolez pentru perioada necesară, mi-am dat seama că aceasta a fost o eroare de judecată şi accept că ar fi trebuit să reprogramez acest angajament.

Novak Djokovic:

Djokovici a mai spus că declaraţia incorectă completată pe 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui. „Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată”, a adăugat el


Djokovici a mai precizat că „a furnizat informaţii suplimentare guvernului australian pentru a clarifica această chestiune”, dar nu va face comentarii suplimentare „din cel mai mare respect pentru guvernul australian şi autorităţile sale şi ţinâd cont de procesul actual”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă