Distracţia pe pârtiile din Poiana Braşov, mai scumpă cu 100 de lei. Turist: "La un moment dat oricum o să fim arşi, cam asta e ţara în care trăim"

3 săptămâni in urmă 28

Veşti proaste pentru cei care ajung zilele acestea la schi în masivul Postăvaru. Distracţia pe pârtiile din Poiana Braşov costă mai mult în acest sezon cu aproape 100 de lei.

Accesul la instalaţiile de transport pe cablu din masivul Postăvaru se face pe baza unor cartele. Sunt unele cu un număr predefinit de puncte, care scad la fiecare urcare, în timp ce alte cartele sunt valabile pentru anumite intervale de timp. 

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primaria Braşov: Scumpirile cele mai mari sunt la cartelele cu puncte.

Mai exact, cartela cu zece puncte, de exemplu, se va scumpi cu 5 lei - de la 45 de lei la 50 de lei. Iar cea de 240 de puncte va ajunge de la 570 de lei la 670 de lei. Rămân, în schimb, nemodificate preţurile pentru abonamentele pe ore şi călătoriile cu telecabina pentru o singură urcare ori coborâre. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Cel mai scump este abonamentul pentru 10 zile consecutive. pe instalaţiile de transport pe cablu din Poiana Braşov şi Postăvaru, abonamentul costă acum 1140 de lei.  

Ce beneficii au cartelele cu puncte

Beneficiile cartelelor cu puncte sunt considerabile. Te feresc de riscul perioadelor lungi de aşteptare la coadă sau de cel al orelor cu vânt puternic, atunci când, de multe ori, telegondola trebuie oprită. 

Discuţie vânzătoare ghişeu: - Pentru o familie cu doi copii, care ar fi cea mai convenabilă variantă?

- Depinde câte ture vreţi să faceţi. 

- Dacă vă luaţi pe puncte, vor fi valabile mai multe zile.

- Adică, să zic, şi în luna lui martie!

- Cu cât luaţi punctajul mai mare, cu atât ieşiţi mai ieftin.

Este cea mai convenabilă variantă pe care o primim de la ghişeul telecabinei. Iubitorii sporturilor de iarnă îşi fac fiecare propriile calcule. 

Turişti: Cartela de 30 de puncte. Raportul puncte-preţ este mai bun.

- Mai convenabilă este cartela de 240 de puncte. O pot folosi în diferite zile.

Turişti: Am fi preferat sa fie mai micute preturile. La un moment dat oricum o sa fim arşi, cam asta e ţara în care trăim. 

În masivul Postăvarul, primele pârtii vor fi deschise publicului din acest sfârşit de săptămână. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă