DISPARE! Patron la închisoare, fotbaliști dopați » Urmări grave în Liga 1!

1 lună in urmă 1

Ioan Niculae a fost condamnat ieri la cinci ani de detenție. Condamnarea e definitivă. Primul verdict stabilise o pedeapsă de trei ani și jumătate, dar la el au formulat recurs și Niculae, și procurorii!

Probleme mari pentur Astra

Va fi a doua oară când Niculae o să fie închis. El a mai stat în pușcărie șase luni, ca urmare a unui dosar cunoscut drept „Mită pentru PSD". Atunci s-a dovedit că insista ca în Ministerul Economiei și în două societăți naționale, Transgaz și Romgaz, să fie numite persoane favorabile lui, care să-i servească interesele. A fost eliberat în octombrie 2015.

De data aceasta, procurorii au susținut că Niculae, ajutat de Bunea Stancu și de Said Baaklini, apelase la corupere pentru a determina instituții ale statului să subvenționeze achiziționarea unor îngrășăminte chimice. Proprietarul clubului Astra deține mai multe combinate chimice, deci ar fi obținut astfel o piață de desfacere. Said Baaklini ar fi încheiat o înțelegere cu procurorii ca să mărturisească în schimbul diminuării pedepsei până la patru ani și șase luni.

Ce urmează cu Astra

Ce se va întâmpla cu Astra, în situația aceasta? Clubul era deja cocoșat de problemele economice, cu datorii către angajații actuali și cu debite vechi. Niculae nu a mai investit în perioada recentă, mai des a retras sume din contul Astrei, dar s-a putut comporta astfel pentru că echipa a înregistrat în mod constant performanțe care au creat venituri: câștigarea campionatului, participarea în grupele Europa League, vânzarea multor fotbaliști.

Societatea nu mai generează acum venituri semnificative, ar fi nevoie de o injecție financiară produsă de un om aflat în pușcărie, ca să fie reechilibrat bilanțul. Iar încasările pot să dispară cu totul dacă Ioniță, Fatai și Takayuki vor fi suspendați pentru doping în dosarul aflat pe rol la Agenția Națională Anti-Doping. Legea antidoping prevede excluderea din competiție a unui club cu mai mult de doi sportivi depistați pozitiv.

Cristi Balaj, despre cazul de doping de la Astra: „Să scape? Nu văd cum!"

Cristi Balaj, președintele ANAD, a vorbit la DigiSport despre cazul de doping de la Astra: „Să scape nepedepsit un club cu trei sportivi depistați pozitiv? Eu nu văd cum!". Ioniță, Takayuki și Fatai au apelat la o metodă intezisă, administrarea intravenoasă a mai mult de 100 de mililitri de substanță în decurs de 12 ore. Ioniță a mărturisit, când a fost audiat, că a încălcat legea și a spus la GSP Live că speră să scape cu o suspendare valabilă doar un an și un pic. Takayuki și Fatai riscă până la patru ani de suspendare. Cazul lor a avut un termen la ANAD și ieri și e așteptat un verdict.

Ce ar face Alex Ioniță dacă ar primi pedeapsa maximă din partea ANAD

Citește mai multe știri din Liga 1:

Dani Coman a dezvăluit viitorul Astrei: „Ne-am gândit la toate variantele și asta am decis!”Ioan Niculae a intrat în direct și a dezvăluit unde se află: „Am început să mă pregătesc” » Când va ajunge în ţară

Tatăl ei a fost bodyguardul lui Gigi Becali. Are 18 ani, e plină de tatuaje și practică cel mai violent sport

Libertatea

Playtech: Probleme mari cu rapelul Pfizer. Specialiștii cer întârzierea lui de urgență, ce se întâmplă
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă