Discuții la nivel înalt între SUA și Uniunea Europeană! DECIZIA după convorbirea cu Joe Biden, anunțată de Ursula von der Leyen 

1 lună in urmă 2

 ProfiMediaUrsula von der Leyen, președintele Comisiei Europene Foto: ProfiMedia

Joe Biden și Ursula von der Leyen au discutat vineri despre viitorul relației dintre SUA și Uniunea Europeană. Cei doi lideri au luat o decizie importantă în vechea dispută în cazul taxelor vamale Boeing-Airbus. 

SÂMBĂTĂ, 06 MARTIE 2021, 00:45

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Preşedintele SUA, Joe Biden, a avut vineri o convorbire telefonică cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul căreia liderul de la Casa Albă a declarat că este hotărât să "revitalizeze" parteneriatul cu Uniunea Europeană.

Potrivit comunicatului de la Casa Albă, Joe Biden „a subliniat sprijinul pentru Uniunea Europeană şi angajamentul de a repara şi revitaliza parteneriatul SUA-UE".

Una din deciziile luate a vizat taxele vamale Boeing -Airbus. În cursul dialogului, cei doi lideri au convenit să suspende timp de patru luni taxele vamale aplicate.

Ursula von der Leyen a menționat, într-o postare pe Twitter, înțelegerea de a suspenda taxele vamale legate de Airbus-Boeing, "ca un nou start al parteneriatului nostru".

„Ca un nou început pentru parteneriatul nostru, am convenit să suspendăm toate taxele legate de disputele Airbus-Boeing pentru o perioadă inițială de 4 luni. De asemenea, ne-am angajat să soluționăm aceste dispute”, a menționat von der Leyen în mesajul său.

Glad to speak to @POTUS @JoeBiden this afternoon.

As a fresh start for our 🇪🇺🇺🇸 partnership we agreed to suspend all tariffs related to the Airbus-Boeing disputes on aircraft & non-aircraft products for an initial period of 4 months. We also committed to solving these disputes.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) March 5, 2021

În perioada suspendării de patru luni se va lucra pentru a ajunge la un acord pentru noi reguli.

O primă reacție în urma anunțului celor doi lideri, ai SUA și UE, a venit din partea Airbus.

„Salutăm decizia de a suspenda tarifele pentru a permite desfășurarea negocierilor”, a transmis Airbus, adăugând că va „apăra o soluționare negociată a acestui diferend de lungă durată pentru a evita taxele vamale care duc doar la pierderi”.

Uniunea Europeană şi SUA au convenit să suspende suprataxele vamale în valoare de miliarde de dolari pe care le-au impus fiecare pentru produsele celeilalte părţi, relaxând o dispută care durează de 16 ani cu privire la subvenţiile acordate de SUA şi UE pentru industria lor aeronautică, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres. În septembrie 2019, Statele Unite au primit aprobarea Organizației Internaționale a Comerțului să impună produselor UE tarife suplimentare în valoare totală de miliarde de euro ca despăgubire pentru subvențiile ilegale acordate gigantului aerospațial european Airbus.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă