Discurs manifest al lui Marius Tucă după ce lui Novak Djokovic i-ar putea fi interzisă prezența la Australian Open pentru că nu s-a vaccinat împotriva Covid: „Aberația este ridicată la un nivel cum nu am văzut!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live

2 săptămâni in urmă 15

Editorialistul ProSport Marius Tucă este de părere că tenismenul Novak Djokovic ar trebui lăsat să participe la Australian Open și consideră că autoritățile de la antipozi au greșit când i-au interzis acestuia accesul liber în țară deoarece nu este vaccinat împotriva Covid.

Invitat în cadrul emisiunii ProSport Live, jurnalistul Marius Tucă s-a arătat deranjat de modul în care este tratat numărul 1 mondial de australieni, care i-au impus să aștepte o decizie finală până luni, 8 octombrie. Tenismenului sârb i s-ar putea interzice prezența la primul turneu de Grand Slam al anului deoarece nu este imunizat împotriva Covid.

Editorialistul ProSport Marius Tucă a explodat la adresa autorităților de la antipozi și susține că „Australia a luat-o razna din toate punctele de vedere”.

Marius Tucă este de partea lui Novak Djokovic

Marius Tucă este de părere că lui Novak Djokovic ar trebui să îi fie permis să ia startul la Australian Open, în contextul în care autoritățile din această țară l-au izolat într-o cameră de hotel.

„Se poate întâmpla orice atunci când drepturile și libertățile individuale devin un moft. Azi i se întâmplă lui Djokovic, iar mâine ni se poate întâmpla și nouă. Vorbim de o discriminare incredibilă. El s-a dus și a încercat să respecte legea, are o scutire medicală în baza căreia poate să participe.  Lucrurile sunt mult mai simple. Nu sunt un antivaccinist, am oameni în familie care s-au vaccinat, nu sunt disperat să nu te vaccinezi, dar e libertatea fiecăruia să aleagă dacă se vaccinează sau nu.

Cred că Australia a luat-o razna din toate punctele de vedere. Au stat nouă luni în carantină, au depășit SUA la numărul de infectați, dar au puține cazuri grave. Eu cred că orice jucător putea să intre în țară cu un test PCR negativ, iar apoi să fie testat zilnic. Ce pericol ar fi Djokovic pentru ei dacă 90% din populația de acolo este vaccinată? De ce la Roland Garros poate juca, iar în Australia nu? Nu era pericol pentru nimeni! Cei vaccinați nu au de ce să le fie teamă de Djokovic pentru că sunt vaccinați. Care este diferența dintre Djokovic și cei vaccinați? Și cei vaccinați pot să transmită virusul. 

El nu a primit derogare de la medicii sârbi, ci de la cei din Australia. Pentru mine e de neînțeles, iar aberația este ridicată la un nivel cum nu am văzut în lumea asta. 

Este alegerea ficăruia, iar vaccinarea nu este obligatorie. Este dreptul lui să aleagă să nu se vaccineze. El invocă faptul că are o anumită alergie. El a și trecut prin boală… Nu se mai ține cont de faptul că și cei vaccinați pot răspândi virusul”, a spus Marius Tucă pentru ProSport LIVE.

The post Discurs manifest al lui Marius Tucă după ce lui Novak Djokovic i-ar putea fi interzisă prezența la Australian Open pentru că nu s-a vaccinat împotriva Covid: „Aberația este ridicată la un nivel cum nu am văzut!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă