Discurs „briliant” al lui Adrian Mutu în avionul de întoarcere de la Euro U21 din Ungaria: „Sunt trist, dar nu din cauza rezultatului” | VIDEO EXCLUSIV

1 lună in urmă 10

Selecționerul echipei naționale de tineret le-a vorbit jucătorilor echipei naționale U21 pe drumul de întoarcere spre România.”Briliantul” a ținut să prezinte scuze jucătorilor care nu au prins minute și le-a transmis celor din lot că prin meciurile făcute la Campionatul European au reușit să schimbe o mentalitate, iar acest lucru va conta și pentru echipa națională de seniori. ProSport vă prezintă în exclusivitate imaginile video cu discursul lui Adrian Mutu.

Echipa națională de tineret a României a fost calificată de Adrian Mutu la Campionatul European de Tineret care s-a ținut în Ungaria și Slovenia. La începutul competiției, ”Briliantul” a anunțat că este interesat să ajungă în fazele superioare ale competiției. Asta deși în grupa României s-au mai aflat Ungaria și două superputeri, Olanda și Germania.

Naționala noastră nu a reușit să se califice mai departe, dar a învins Ungaria (2-1) și a remizat cu Olanda (1-1) și Germania (0-0), reușind un total de 5 puncte în grupă. Atenție, la egalitate cu Olanda și Germania! Departajarea a fost făcută însă de golaveraj.

Cu toate că nu s-a calificat, selecționata lui Mutu a fost lăudată în țară, iar ProSport a aflat că pe drumul de întoarcere de la Budapesta în România, selecționerul a ținut în avion un discurs care i-a emoționat pe fotbaliștii români și care a stârnit ropote de aplauze la adresa selecționerului. ProSport a făcut rost de înregistrarea video și vă prezintă mai jos discursul lui Adrian Mutu:”Sunt trist, dar nu din cauza rezultatului! Eram trist, sincer, pentru că nu o să vă mai antrenez. Chiar vă spun sincer asta! În afară de calitatea fotbalistică pe care o aveți, aveți o calitate umană care m-a uimit. Nu mă așteptam. Dar sunt bucuros pentru că mai avem o acțiune și aici trebuie să fiți concentrați! Acțiunea este turneul preolimpic care, sincer, chiar dacă eu probabil nu o să fiu selecționer, o să fie Mirel, dar e același lucru! Voi aveți șansa să vă arătați valoarea și să prindeți Olimpiada. Deci o să fim acolo cu echipe importante! Ceea ce vreau să vă spun este că atunci când v-am spus că sunt mândru de voi nu am făcut-o la mișto! Și vă spun din suflet, chiar sunt mândru. M-aș bucura să vă am pe viitor, să vă pot antrena în fiecare zi pentru că sunteți senzaționali.

vasile miriuta tineret nationala u21 acuzatii de rasism adrian mutu romania ungariaNationala Romaniei la intonarea imnului de stat la meciul de fotbal dintre Romania U21 si Olanda U21, contand pentru Campionatul European U21, desfasurat pe Bozsik Arena din Budapesta, miercuri 24 martie 2021. © FOTO:Sorin Pana/SPORT PICTURES

”Nu sunt perfect! Îmi cer scuze pentru asta!”

Mutu nu i-a uitat pe cei care au făcut parte din lot, dar nu au jucat și le-a transmis un mesaj special. Adi a avut cuvinte de laudă și pentru cei din staff-ul său: ”Înainte de a încheia cu felicitările astea, vreau să le spun băieților care n-au jucat că îmi pare rau! Sincer, îmi pare rau și vă înțeleg! Nu sunt perfect! Alegerile mele nu sunt întotdeauna așa cum poate toată lumea ar vrea, dar nimic nu e în viață așa cum ai vrea. Știți cum e! Pentru asta, le spun băieților care nu au primit niciun minut chiar vă spun sincer din suflet că îmi pare rău! Nu sunt perfect. Îmi cer scuze pentru asta. Știu ce simțiți! Am fost ca voi și știu ce simțiți! Staff-ul medical, băieții de la magazie, toată lumea și staff-ul meu în primul rând, vreau să vă spun ceva! Băieți, eu sunt 20 la sută, restul e staff-ul! Totul sunt ei! Ei contează cel mai mult și voi, care sunteți actorii principali. Dacă nu aveam cealaltă acțiune nu știu ce făceam, chiar îmi pare rău să îmi iau la revedere”

”Ați schimbat mentalitatea unei națiuni! Nu veți fi învinși niciodată, România mare o să aibă o generație de succes!”

În încheiere, ”Briliantul” a vorbit despre schimbarea unei mentalități, fapt care va ajuta și echipa națională de seniori pe viitor: ”Bine, mai am câțiva aici gen Marcel, Radu și așa mai departe, Tavi…care vor fi cu noi pe viitor. Restul o să faceți pasul către echipa mare! De aceea vă spun că ce am reușit noi în zece zile, să schimbăm o mentalitate, de fapt ce ați reușit voi și ce ați făcut voi…ce v-am spus eu ați pus practică și asta e cel mai greu! Ați reușit să schimbați mentalitatea unei națiuni, nu numai că ați ratat o calificare, dar ați câștigat respectul tuturor! Nu ați fost învinși și nu o să fiți niciodată învinși! Nu numai în rezultate, dar ați văzut, nu o să fiți învinși în atitudine niciodată! Vă spun eu că România mare pe viitor o să aibă o generației ca voi și cu ceilalți care sunt acum, de succes . Încă o dată sunt mândru că am fost antrenorul vostru! Vă pup!”

The post Discurs „briliant” al lui Adrian Mutu în avionul de întoarcere de la Euro U21 din Ungaria: „Sunt trist, dar nu din cauza rezultatului” | VIDEO EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă