Disciplina "Istoria Evreilor. Holocaustul" va fi studiată în școlile din România

3 săptămâni in urmă 15

Muzeul Holocaustului „Yad Vashem” din Ierusalim Muzeul Holocaustului „Yad Vashem” din Ierusalim

Disciplina şcolară "Istoria Evreilor. Holocaustul" va fi studiată la liceu și școli profesionale, din toamna anului 2023. Proiectuil a primit, marți, votul Senatului, în calitate de for decizional și merge la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 14:21

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Au fost 107 voturi "pentru", 13 "contra" şi o abţinere.

"Este o zi istorică. O zi care încununează eforturile României de a-și confrunta trecutul cu onestitate, dar mai ales de a promova educația despre Holocaust. Fără a învăța din tragediile istoriei nu putem spera la un viitor mai bun" a scris pe Facebook ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

Programa școlară, manualele, materialele didactice şi metodologiile specifice pentru disciplina "Istoria Evreilor. Holocaustul" vor fi elaborate de către Ministerul Educaţiei, în colaborare cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", dar şi cu membrii Consiliului de onoare al Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor al Holocaustului.

Profesorii care vor preda viitoarea disciplină pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate, în ţară sau în străinătate.

Disciplina școlară se include în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional ca parte a trunchiului comun, începând cu anul școlar 2023-2024.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă