Directorul SJU Ploiești, unde au murit două persoane în urma incendiului de joi, spune că în procesul verbal al ISU se vorbește despre un scurtcircuit la priză

2 săptămâni in urmă 18

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, a declarat, joi, că în procesul verbal al pompierilor întocmit în urma incendiului izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase se vorbeşte despre un posibil scurtcircuit produs la o priză ca şi cauză a evenimentului, transmite Agerpres.

„Dânşii opinează, fără să aibă părere definitivă, că se pare că, mişcându-se un pat, s-a atins o priză din perete şi probabil acolo s-a produs un scurtcircuit”, a spus Nica, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul administrativ al SJU.

El a arătat că, la controlul din februarie, reprezentanţii ISU Prahova nu au depistat nereguli la Secţia de Boli Infecţioase, singura problemă semnalată fiind legată de numărul de extinctoare, care între timp a fost remediată.

El a reiterat faptul că la această secţie au fost făcute investiţii, iar instalaţiile de oxigen şi cea electrică au fost verificate de firme autorizate, fără a fi constatate probleme.

Totodată, managerul SJU a precizat că a transmis săptămânal personalului instrucţiuni de protejare la incendiu, iar salonul în care s-a produs incendiul avea ventilaţie bună, atât pe geam, pe care pompierii l-au găsit deschis, cât şi pe uşă, având uşă în exterior.

Două persoane în vârstă de 74, respectiv 75 de ani, au decedat în urma unui incendiu izbucnit, joi dimineaţă, într-un salon al al Secţiei de Boli Infecţioase al SJU COVID. De asemenea, o infirmieră a suferit arsuri, ea fiind transportată la Spitalul Floreasca.

Sursa foto: ISU Prahova

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă