Directorul școlii din Constanța unde au fost amendați opt elevi. ”S-a întâmplat un abuz. Poliția a amendat nişte copii cuminţi”. Reacția IȘJ Constanța

4 luni in urmă 15


Ion Denys Ciorogaru, directorul şcolii gimnaziale numărul 29 din Constanţa unde au fost amendați de poliție opt foști elevi, și-a depus demisia din această funcție, motivând că acțiunea oamenilor legii a reprezentat ”un abuz”, notează News.ro, citat de G4Media.ro.


În opinia directorului demisionar, polițiștii au amendat niște copii cuminți, care ”nu deranjau pe nimeni”.


”Din punctul meu de vedere, s-a întâmplat un abuz. Uneori şi legea, dacă nu ţine cont de morală, poate fi abuzivă. Legea spune că în anumite ore nu ai voie să intri în spaţiul şcolii. Perfect adevărat. Poliţia a venit, a amendat nişte copii cuminţi, din informaţiile pe care le avem noi, care nu deranjau pe nimeni, stăteau de vorbă, pentru că aveau reclamaţii apropo de huliganii care vin, intră în curtea şcolii, distrug gardul, fac scandal”, a declarat on – Denys Ciorogaru pentru News.ro.


”Parcă nu e ok şi fiind vorba şi de foşti elevi al şcolii 29, elevi cu care noi ne mândrim. Vorbim de copii cu rezultate nu bune, ci foarte bune la învăţătură, copii care nu ne-au creat niciodată probleme, copii care vin, salută, discutăm, trec special să ne vadă, care ani de zile pentru ei şcoala 29 a fost un loc în care se întâlneau. Acum sunt la licee diferite. Este tot singurul loc unde pot să se mai întâlnească, încă mai au prietenii. Mi se pare perfect absurd ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat fostul director.


Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a precizat că accesul în unităţile de învăţământ este interzis pentru persoanele străine în urma unui ordin comun al ministrului Educaţiei şi al Sănătăţii legat de prevenirea infectării cu noul coronavirus. 


”Din ceea ce ni s-a comunicat, copiii au intrat pe poarta şcolii care dintr-o neglijenţă era deschisă la momentul respectiv. Ceea ce ne interesează pe noi în mod special este să atenţionăm faptul că în această perioadă ordinul comun semnat de ministrul Educaţiei şi Cercetării şi de ministrul Sănătăţii stabileşte că accesul în unităţile de învăţământ este interzis pentru persoanele străine”, a afirmat Sorin Mihai într-o conferință de presă.


”Copiii respectivi erau foşti elevi ai unităţii de învăţământ, nu mai făceau cursuri la această şcoală şi mai mult decât atât erau în afara orele de program”, a adăugat inspectorul şcolar general.


Părinții adolescenților cu vârste între 14 și 16 ani susțin că aceștia au jucat baschet și fotbal în curtea Școlii 29, din cartierul constănțean Tomis Nord.


Când a venit poliția, copiii stăteau de vorbă. Din grupul de peste 20 de tineri, doar 8 au fost prinși și duși la secție.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă