Directorul Oxford Vaccine Group: "Nu exista o crestere a fenomenului de cheaguri in sange aici, in Marea Britanie"

1 lună in urmă 1

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat in comun de grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca si Universitatea Oxford ar fi sigur, potrivit co-dezvoltatorului produsului.

Anuntul a venit dupa ingrijorarile mari care au condus la suspendarea utilizarii serului in mai multe tari din Europa, transmite AFP.

Sunt "dovezi foarte linistitoare ca nu exista o crestere a fenomenului de cheaguri de sange aici, in Marea Britanie, unde au fost administrate majoritatea dozelor de pana acum in Europa", a declarat luni la BBC, citat de agerpres.ro, profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, care a dezvoltat vaccinul impreuna cu AstraZeneca.

Profesorul Pollard a subliniat ca este important ca vaccinarea sa continue, aratand ca maladia COVID-19 prezinta un "risc enorm" pentru sanatate.

Printr-un comunicat publicat duminica, 14 martie, grupul AstraZeneca a transmis ca "un examen atent al tuturor datelor de securitate disponibile asupra a peste 17 milioane de persoane vaccinate in Uniunea Europeana si in Regatul Unit" cu vaccinul sau "nu a furnizat nicio dovada despre un risc crescut de embolie pulmonara, tromboza venoasa profunda (TVP) sau trombocitopenie la nicio grupa de varsta, gen, lot sau tara anume".

Citeste si:

Diana Sosoaca critica restrictionarea circulatiei noaptea: "Ce, la 22.01 incepe sa umble carcalacul pe strazi?"Scriitoarea Aurora Cornu, prima sotie a lui Marin Preda, a incetat din viata. A fost cea care l-a convins sa publice "Morometii"Claudiu Manda, un vitezoman incurabil. Europarlamentarul PSD, lasat fara permis de trei ori intr-un singur an din cauza vitezeiDrama ascunsa a celei mai frumoase prezentatoare de la Pro TV"Au incercat sa ma faca, dar au fost faultati". Cum au incercat hotii sa-l scoata din combinatie la furtul masinii lui Gigi Becali pe Sandu Geamanu, unul dintre cei mai temuti interlopi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă