Directorul medical de la Sibiu, despre dezvăluirile făcute de asistentul medical: „Și eu am omorât oameni” e recunoașterea unei omucideri

1 lună in urmă 7

Călin Cipăian, directorul medical al Spitalului Județean Sibiu, a declarat, marți, că la nivelul spitalului se derulează o anchetă internă, în urma declarațiilor făcute de un asistent medical care a dezvăluit modul în care sunt tratați pacienții Covid în secția ATI. Managerul a precizat că declarația cadrului medical în care spune „și eu am omorât oameni” este, practic recunoașterea unei omucideri, potrivit Digi24.

„În ceea ce privește titlul senzațional <Și eu am omorât oameni> este, practic, recunoașterea unei omucideri, care e infracțiune prevăzută de Codul Penal, Parchetul din Sibiu s-a autosesizat și așteptăm ca procurorii să vină să facă cercetările de rigoare. Va începe cercetarea in rem”, a spus Călin Cipăian, directorul medical, potrivit Digi24.

Acesta a mai spus că la nivelul spitalului se desfășoară o anchetă internă, iar un audit clinic va stabili dacă s-au respectat procedurile și modul de întocmire a documentelor. De asemenea, va fi o verificare a DSP.

„Oricum, un inspector DSP vine zilnic, dimineața și vizitează modulul ATI începând din noiembrie.(…)Așteptăm Corpul de Control, suntem dornici chiar să vină să vedem dacă am greșit cu ceva.”, a mai explicat Călin Cipăian.

În ceea ce privește acuzațiile de culpă medicală, el a spus că există „o procedură clară, stabilită, pe care o cunoaște toată lumea, dacă un pacient sau un cadru medical se simte prejudiciat de activitatea medicală se poate adresa Colegiului Medicilor, care are comisii de specialitate”.

Declarațiile vin în contextul în care un asistent medical de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu a declarat pacienții care nu puteau respira singuri ar fi fost sedați și legați de pat.

În acest caz procurorii au deschis o anchetă, iar ministrul Sănătății a trimis la Sibiu Corpul de Control.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă