Directorul general al Metrorex A DEMISIONAT, în plin scandal legat de restructurări și negocieri salariale

1 lună in urmă 1

Gabriel Mocanu, fost director general MetrorexGabriel Mocanu, fost director general Metrorex

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, si-a dat demisia din funcție, vineri și va reveni la conducerea Direcției de Infrastructură din cadrul companiei. Atribuțiile funcției vor fi preluate, pentru o scurtă perioadă, de alt fost director general care a ocupat postul până în iulie anul trecut.

VINERI, 26 FEBRUARIE 2021, 11:09

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Consiliul de Administrație al Metrorex a luat act de renunțarea la mandat înaintată de domnul Gabriel Mocanu. 

Atribuțiile sale vor fi preluate pentru o scurtă perioada de doamna Mariana Miclăuș, până la desemnarea unui nou director general cu contract de mandat provizoriu.

Demisia vine pe fondul controalelor trimise de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la Metrorex și la sindicatul metroului. Drulă a criticat majorările salariale din perioada 2016-2021, despre care a afirmat că s-ar fi triplat, dar și suma de peste un miliard de lei solicitată ca subvenție în viitorul exercițiu bugetar pe 2021. "Ar însemna aproximativ 17% din bugetul Transporturilor.(...) Au crescut enorm cheltuielile salariale”, a afirmat Drulă.

Gabriel Mocanu a fost numit în funcție în iulie 2020, când a înlocuit-o chiar pe Mariana Miclăuș. Mocanu este absolvent al  Facultății de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București și al  Colegiului Național de Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare Carol I în 2012.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă