Directorul general al combinatului siderurgic Galaţi, urmărit penal în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe

1 lună in urmă 23


Directorul general al combinatului siderurgic Liberty Galați, Bogdan Grecu, este acuzat de DNA pentru dare de mită şi delapidare, în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, informează G4media.


Bogdan Grecu este acuzat că i-ar fi dat mită fostului ministru 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 de lei ca să deblocheze alocarea de către Comisia Europeană a peste 5 milioane de certificate de carbon către combinatul siderurgic Galaţi.


Potrivit sursei citate, certificatele ar putea valora până la 180 de milioane de euro, pe piaţa de carbon europeană.


Potrivit DNA, Bogdan Grecu i-ar fi dat mită lui Alexe şi pentru "monitorizarea măsurilor luate de Liberty Galaţi pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură)".


"Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE”, arată DNA.


Conform site-ului combinatului siderurgic din Galați, Bogdan Grecu este directorul general al grupului de unități LIBERTY Galați – LIBERTY Skopje (Republica Macedonia de Nord). El coordonează toate operațiunile celor două unități. Întreaga carieră a lui Grecu s-a desfășurat la Combinatul Siderurgic Galați.


DNA a anunțat joi că fostul ministru liberal al Mediului Costel Alexe este urmărit penal pentru luare de mită şi instigare la delapidare, în dosarul în care ar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă