Directorul DSP Ilfov: Dacă nu este eficientă măsura suspendării cursurilor, vom lua în calcul carantinarea

1 săptămână in urmă 21

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 15:46

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„De luni, toate şcolile intră în online. Tot judeţul. Sursa principală este deschiderea şcolilor. Acolo cred că este focarul numărul 1. Incidenţa este în creştere. Dacă nu luăm aceste măsuri, nu vreau să avem şi alte probleme. Dacă măsura nu este eficientă, vom lua şi alte măsuri mai drastice. Dacă nu se întâmplă nimic în câteva zile şi nu vor fi scăderi, luăm în calcul şi carantinarea”, a declarat Teodor Negulescu, director DSP Ilfov, potrivit europafm.ro.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov a afirmat că extinderea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă.

„Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă. Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă.

Astăzi s-a făcut propunerea de suspendare a activităţii, a fost trimisă la Inspectoratul Judeţean Ilfov, am luat legătura cu doamna Adriana Stoica, inspectorul şcolar, vineri se vor face comisiile de CA şi de luni avem promisiunea că se vor închide cursurile la Ilfov”, a mai precizat Teodor Negulescu.

Autoritatile locale din Ilfov sunt în permanent dialog cu prefectura Bucureşti pentru a lua măsuri comune, în contextual în care sunt numeroase persoane care locuiesc în judeţ şi muncesc în Bucuresti sau invers, spune prefectul judeţului Ilfov, Daniel Zanfir.

„Avem în comun transportul public, ambulanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Foarte mulţi dintre copiii care locuiesc în Ilfov învaţă în Bucureşti. Măsurile luate separat nu ar avea eficienţa şi rezultatul aşteptat”, a declarat Daniel Zanfir, prefectul judeţului Ilfov, la Europa FM.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă