Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor SUA recomandă a treia doză de vaccin pentru adulții din prima linie

3 săptămâni in urmă 22

Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky, a declarat vineri că recomandă a treia doză de vaccin pentru lucrătorii vulnerabili din mai multe domenii, cum ar fi cadrele medicale și profesorii, pentru a proteja lucrătorii din domeniile esențiale și minoritățile. Anunțul vine în contextul în care un comitet consultativ de experți a votat pentru inocularea cu a treia doză a unei categorii mai restrânse de oameni, relatează Reuters.

„Mulți dintre lucrătorii noștri din prima linie, lucrătorii esențiali vin din comunitățile care au fost deja cele mai lovite. A fost o decizie cu privire la oferirea accesului, nu cu privire la împiedicarea accesului”, a declarat Rochelle Walensky.

Prin această decizie, directorul CDC s-a îndepărtat de recomandarea grupului consultativ de experți a instituției care a spus că a treia doză ar trebui oferită unui grup restrâns de oameni. Ea nu este obligată să urmeze recomandările comitetului.

„A fost o decizie științifică la limită. În acea situație, a fost decizia mea”, a spus ea.

Rochelle Walensky a mai spus că CDC își va revizui recomandările legate de a treia doză și se așteaptă să evalueze datele despre o doză în plus cu vaccinurile Moderna și Johnson & Johnson în următoarele săptămâni.

„Suntem gata și suntem pregătiți și implementarea se întâmplă în timp ce vorbim. Deci, oamenii vor primi a treia doză începând de (vineri n. r.) după-amiază”, a spus coordonatorul operațiunii  împotriva coronavirusului de la Casa Albă.

SUA va oferi a treia doză de vaccin Pfizer pentru cetățenii de peste 65 de ani, adulții cu comorbidități și pentru cei din prima linie, care lucrează în condiții riscante.

sursa foto: Rochelle Walensky (dreapta); Sursa: Twitter / RWalensky

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă