Director de piețe liberal, ajuns manager la Palatele Brâncovenești. Nu știe rolul unui curator: ”Stați în șpagat între domnul pictor și această instituție?”

2 luni in urmă 42

Marian Dinu, fost director la piețe și la Administrația Domeniului Public, care se ocupă de parcări și spații verzi, a fost detașat manager interimar la Centrul cultural Palatele Brâncovenești. Cu toate acestea, el nu înțelege ce trebuie să facă, sau cu ce se ocupă un curator.

G4Media a făcut publică o înregistrare care surprinde dialogul dintre Marian Geani Dinu și o muzeografă, care încearcă să îi explice cu ce se ocupă un curator.

Marian Geani Dinu: Făceți-mă să înțeleg. Dumneavoastră, în relația cu dânsul (artisul, n.red.) ce sunteți?
Muzeografa: Curator.
Marian Geani Dinu: Făceți-mă să înțeleg. Dumneavoastră, în relația cu dânsul (artisul, n.red.) ce sunteți?
Muzeografa: Curator. (...)
Marian Geani Dinu: Bun. Explicați-mi ce trebuie să facă un curator.

Muzeografa: Curatorul face următorul lucru: selectează lucrările, se uită pe conceptul expozițional, vobește cu artistul…
Marian Geani Dinu: Și nu vi se pare un pic că sunteți în incompatibilitate? Mergem mai departe și discutăm. (...)
Marian Geani Dinu: Stați în șpagat între domnul pictor și această instituție?
Muzeografa: Nu, nu stau în niciun șpagat față de nimeni.
Marian Geani Dinu: Bun. Mergem mai departe și am să vă demonstrez că faceți lucrul ăsta. Înțelegeți că vă faceți rău? Nu înțelegeți! (…) Apăsați pe accelerație, dar nu aveți frână.

Citește știrea completă și întregul dialog pe G4Media.

Cine este Marian Geani Dinu

Marian Geani Dinu a fost consilier local PNL și lider al PNL Sector 4 și în prezent este secretar general adjunct la PNL Sector 5, iar Agenția Națională de Integritate i-a confiscat o parte din avere, pe care nu a putut să o justifice. El a fost numit manager interimar la Palatele Brâncovenești în februarie 2021, prin detașare, de primarul Nicușor Dan. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că va ataca în justiție numirile prin detașări, între care și cea a lui Marian Geani Dinu.

Instituția pe care o conduce a realizat în 2 iunie, prin achiziție directa, servicii de dezinsecție în valoare de 126.600 de lei. Potrivit datelor publice, contractul prevede patru intervenții împotriva țânțarilor, una pe lună, pe o suprafață de 150.000 mp.

Este singurul contract făcut de Geani Dinu până acum, de când gestionează această instituție. Este un contract cu încredințare directa, la suma maximă permisă de lege.

Citește și: Reteta de contract public cu dedicatie, marca PNL. Tantarii si capuselele, tot ce-i prisosea Palatului Brancoveanu

Citeste si:

Amenda simbolică primită de doi șoferi cu Ferrari și Lamborghini care au sfidat autoritățile, parcând ilegal chiar în fața sediului Poliției

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă