Director ANPC, recomandări pentru Black Friday. La ce trebuie să fie atenţi cumpărătorii

1 lună in urmă 23

Paul Anghel, directorul general al Directiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) arată, într-o postare pe Facebook, ce trebuie să facă românii interesaţi de ofertele de Black Friday.

„Consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze, să fie extrem de vigilenţi şi să acorde maxima atenţie tuturor detaliilor, în special în perioada marilor reduceri de preţuri, cum este Black Friday”, scrie Paul Anghel, pe Facebook.

Oficialul ANPC recomandă verificarea preţurilor prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelasi produs. „În cazul în care consideraţi că drepturile v-au fost încălcate vă recomandăm să semnalaţi orice abatere şi vă asigurăm că ANPC le va acorda tot sprijinul. Vânzările cu preţ redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoţionale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare şi publicitate a preţurilor”, adaugă Paul Anghel.

Libertatea a arătat pe larg la ce trebuie să fii atent ca să nu te păcălești la promoții.

„Acordaţi o atenţie sporită atacurilor de tip phising care pot apărea în această perioadă. Nu accesaţi linkuri trimise prin e-mail/sms în care vi se cere să introduceţi datele personale sau datele cardului. Raportaţi imediat orice eveniment cu potenţial de fraudă. În acest sens, băncile vă pun la dispoziţie un număr de telefon la care le poţi apela oricând”, transmite Paul Anghel.

Oficialul a arătat care au fost problemele semnalate în anii anteriori în perioada reducerilor de Black Friday:

  • afişarea unui anunţ promoţional pe site-ul magazinului online „-50%” la toate produsele, dar în realitate, această reducerea nu se aplica tuturor produselor aflate la comercializare;
  • în catalogul promoţional de pe site-ul magazinului online era prezentat un produs electrocasnic cu un procent de reducere de „-200%”, în fapt, reducerea aplicată era de -16%;
  • lipsa informării asupra reducerii la preţul de referinţă (cel mai mic preţ practicat în ultimele 30 de zile), consumatorul nefiind informat în mod real asupra avantajului reducerii preţului la achiziţia produsului;
  • faptul că deşi produsul selectat apărea că fiind disponibil în stoc, în momentul în care produsul a fost introdus în coş, acesta apărea că epuizat.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă