Director adjunct al Romsilva, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu /  Este acuzat că a angajat un paznic care nu întrunea condiţiile legale / Cezar Mihail Răduţă ar fi primit în schimb un teren în Corbeanca

2 săptămâni in urmă 12

DNA a anunțat luni trimiterea în judecată a lui Cezar Mihail Răduţă, director adjunct al Romsilva, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Acesta ar fi angajat un paznic de vânătoare care nu întrunea condiţiile legale, iar în schimbul acestui scenariu ar fi primit un teren în Corbeanca.

Atât directorul, cât și paznicul, dar şi un inginer din Romsilva Ilfov, sunt vizaţi în dosar. Cei trei sunt judecați în libertate.

Conform unui comunicat transmis de DNA, Cezar Mihail Răduță era la data faptelor director al Direcţiei Silvice Ilfov, iar în prezent este director general adjunct al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva SA.

Este trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Alexandru Constantin, în prezent paznic de vânătoare în cadrul Direcţiei Silvice Ilfov, este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Emil Radu, la data faptelor inginer în cadrul Direcţiei Silvice Ilfov – Compartimentul resurse umane şi secretar al Comisiei de verificare a condiţiilor de participare şi a competenţei profesionale a candidaţilor înscrişi la concurs, este trimis în judecată pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

”Inculpaţii Răduţă Cezar Mihail şi Radu Emil, în calităţile menţionate mai sus, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară, ar fi permis, în cursul anului 2016, angajarea inculpatului Constantin Alexandru pe un post de paznic de vânătoare, deşi acesta nu întrunea condiţia privind pregătirea profesională prevăzută de lege pentru personalul silvic cu pregătire de bază, respectiv absolvirea unei şcoli profesionale silvice”, a transmis luni, DNA.

Potrivit procurorilor, prin acest demers a fost cauzată o vătămare a interesului legitim al Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA privind angajarea, în Corpul silvic, doar a persoanelor cu pregătire de specialitate silvică, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru inculpatul Constantin Alexandru, constând în salariul lunar pe care acesta l-a încasat în calitate de paznic de vânătoare.

Instituţia precizează că Romsilva SA nu a precizat încă dacă se constituie parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a trei terenuri ce aparţin inculpatului Răduţă Cezar Mihail.  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă