Directoarea unei şcoli din Capitală, care a luat mită aproape 30.000 de euro, condamnată la trei ani de închisoare

5 luni in urmă 28


Carmen Elena Zanfir, director la Şcoala nr. 150 din Capitală, a fost condamnată la trei ani închisoare cu executare pentru luare de mită, fiind acuzată că a primit suma de 137.236 de lei de la reprezentantul unei firme care executa lucrări de reparaţii şi reabilitare a şcolii, transmite Agerpres.


Tribunalul Bucureşti a decis că directoarea Carmen Elena Zanfir să execute o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea de luare de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.


Instanţa a dispus confiscarea de la directoare a sumei de 30.000 lei, ea având de restituit şi suma de 5.000 lei către martora Nicoleta Elena Diaconescu. De asemenea, Carmen Elena Zanfir nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de cadru didactic în învăţământul de stat sau privat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de cinci ani, după executarea condamnării.


În luna mai 2020, Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la Şcoala nr. 150, situată în Sectorul 5 al Capitalei, a fost trimisă în judecată de DNA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.


Conform DNA, în perioada septembrie - octombrie 2019, Carmen Elena Zanfir a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor) un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către societatea respectivă, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului.


Procurorii susţin că directoarea a primit suma pretinsă în mai multe tranşe: prima tranşă, în sumă de 20.000 lei, la data de 20 octombrie 2019, a doua tranşă, în sumă de 10.000 lei, la data de 27 octombrie 2019, a treia tranşă, în sumă de 5.000 lei, la data de 15 februarie 2020, ultima tranşă, în sumă de 21.000 euro, la data de 14 aprilie 2020 când procurorii au prins-o în flagrant.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă