Directoarea liceului din Botoșani unde o profesoară le-a ținut elevilor discursuri antivacciniste, schimbată din funcție

4 săptămâni in urmă 18

Carmen Daniela Nechita, directoarea Liceului Grigore Antipa, unde o profesoară care predă muzica a fost înregistrată spunându-le copiilor că dacă te vaccinezi „ajungi legumă peste 2 ani”, a solicitat încetarea detașării de pe funcția de director. Libertatea a publicat pe 16 octombrie înregistrările cu discursul antivaccinist și antimedici al profesoarei, iar potrivit publicației locale Monitorul de Botoșani, solicitarea de shimbare a funcției a fost făcută imediat după incident.

Potrivit unei decizii a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean, în locul lui Carmen Daniela Nechita, a fost numit director, miercuri, profesorul Corneliu Furtună.

Camen Daniela Nechita nu a dorit să mai comenteze pe seama acestui caz și a precizat că a intrat în concediu medical se afla în concediu medical încă din data de 13 septembrie.

Profesoara în cauză, pe nume Doina Amarandei, predă muzica la mai multe unități de învățământ din județul Botoșani, inclusiv la Liceu Teoretic Grigore Antipa, plasat în primele cinci ca performanțe din județ.

Femeia a fost înregistrată pe 14 octombrie de către unii dintre elevii de la „Grigore Antipa”, când a început să le vorbească din nou despre COVID și despre cum vaccinul îți face rău.

Profesoara le-a mai explicat elevilor că spitalele din România s-au transformat în adevărate abatoare, că toate persoanele care ajung la spital sunt declarate ca fiind infectate cu COVID și nu mai supraviețuiesc.

Inițial, înregistrările au circulat în grupurile private ale copiilor, altele au ajuns și la părinți, care au anunțat atât conducerea liceului, cât și pe cea a Inspectoratului Școlar Botoșani. Două dintre înregistrări au ajuns și în posesia redacției Libertatea.

La scurt timp după ce Libertatea a publicat înregistrările, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat controale și a calificat drept revoltător discursul profesoarei, subliniind că aceasta este plătită de statul român să predea muzică elevilor, nu să își exprime opinii personale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă