Diplome de masterat și acreditări false. Poliția face percheziții

2 luni in urmă 21

Foto arhivă. Percheziții la o firmă care organiza masterate fără licență de la minister. Foto arhivă. Percheziții la o firmă care organiza masterate fără licență de la minister.

Poliţiştii şi procurorii efectuează şapte percheziţii în Capitală, într-un dosar privind organizarea de către o asociaţie a unor programe de studii universitare de masterat fără a deţine deţin avizele sau acreditările Ministerului Educaţiei.

VINERI, 06 AUGUST 2021, 10:50

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Potrivit Parchetului General, procurorul de caz a dispus efectuarea a şapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Percheziţiile sunt efectuate cu suportul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR.

Procurorii afirmă că infracţiunile cercetate au fost săvârşite de către reprezentanţii unei asociaţii ce funcţionează în Bucureşti, care au organizat, începând cu anul 2017, programe de studii de masterat, susţinând că beneficiază de presupuse colaborări cu universităţi de prestigiu europene, în condiţiile în care nu deţin avizele sau acreditările Ministerului Educaţiei.

„Pentru aceasta ar fi atras participanţi, prin diferite metode de promovare, cărora le-ar fi perceput taxe de studii, în mod direct sau prin intermediul unei terţe societăţi comerciale, iar la finalizarea cursurilor ar fi eliberat adeverinţe sau certificate de participare, care ar purta elemente de identificare ale instituţiilor partenere, fără ca acestea să aibă cunoştinţă şi fără să fie recunoscute de Ministerului Educaţiei”, explică PICCJ. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă