Diplomații ruși, nevoiți să împingă o drezină pentru a ieși din Coreea de Nord. „A trebuit să găsim căruciorul, să-l punem pe șine, să urcăm bagajele și copiii”

1 lună in urmă 1


Un grup de diplomați ruși și familiile lor au fost nevoiți să părăsească Coreea de Nord pe cont propriu din cauza măsurilor stricte anti-Covid impuse de Phenian. Călătoria a fost una lungă, după cum recunosc și aceștia. Au mers cu trenul, autobuzul, iar ultima bucată de drum, aproximativ un kilometru, au făcut-o pe calea ferată, într-o drezină, un cărucior feroviar, care a trebuit împins, scrie BBC.


De la începutul anului trecut, Coreea de Nord a interzis oprirea sau ieșirea din țară a trenurilor. Majoritatea zborurilor internaționale de pasageri s-au oprit și ele.


Astfel, atunci când diplomații ruși au fost nevoiți să se întoarcă în țară, nu au avut multe opțiuni la dispoziție.


„Pentru ei a fost nevoie de o călătorie lungă și dificilă pentru a ajunge acasă”, a confirmat Ministerul rus al Afacerilor Externe, într-o postare pe Facebook.Cele 8 persoane, între care și o fetiță de 3 ani, au călătorit 32 de ore cu trenul și două ore cu autobuzul de la Phenian pentru cât mai aproape de granița rusă.


Iar ultimul kilometru a fost piatra de încercare. Ei au folosit o drezină, un fel de cărucior feroviar. Problema e că nu avea motor, așa că a trebuit împins.


„A trebuit să găsim căruciorul, să-l punem pe șine, să urcăm bagajele și copiii și să-l împingem”, au povestit diplomații.


Foto: Facebook.com / Ministerul rus de externe

Principalul „motor” a fost Vladislav Sorokin, unul dintre secretarii Ambasadei Rusiei la Phenian, care a împins căruciorul peste podul de pe râul Tumen în Rusia.


„A trebuit să împing drezina pentru mai mult de un kilometru. Cea mai grea secțiune a fost de la podul peste râul Tumen”, a recunocut Sorokin.


La frontiera rusă de la Hasan, membrii personalului diplomatic au fost așteptați de colegii de la Ministerul de Externe și preluați cu autobuzul.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă