Dinu Săraru s-a vaccinat anti-COVID

1 lună in urmă 5

Dinu Săraru, în vârstă de 89 de ani, s-a vaccinat împotriva COVID-19, informează Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

România se apropie de pragul de 2 milioane de persoane imunizate împotriva COVID-19, iar printre cei mai recenţi români vaccinaţi se numără şi dramaturgul Dinu Săraru.

Dramaturg, eseist, publicist, romancier și scriitor român, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Dinu Săraru s-a născut pe 30 ianuarie 1932, județul Vâlcea. Potrivit prezentării CNCAV, Dinu Săraru şi-a dedicat 68 ani din viaţă radioului românesc, 23 de ani Teatrului Mic şi după 1989, câțiva ani Teatrului Naţional din Bucureşti.

Dinu Săraru este membru al Uniunii Scriitorilor din 1961 şi membru fondator al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, în 2001.

Pentru întreaga sa activitate și contribuție adusă culturii românești, dramaturgul a primit diverse distincții cum ar fi: de două ori Medalia Meritul Cultural şi o dată ordinul cu același nume.

În 2002 i-a fost acordată distincţia de Cavaler al Ordinului Naţional ”Steaua României”. În 2012, la vârsta de 80 de ani, lui Dinu Săraru i s-a acordat Diploma de Merit a Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă