Dîncu, despre o eventuală fuziune a PSD cu partidul lui Victor Ponta: „Nu am stabilit acest lucru, dar e posibil. Ideea mea a fost mereu să facem un pol de stânga, nu un singur partid de stânga mare”

2 săptămâni in urmă 14

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a declarat că nu s-a discutat despre o fuziune cu Pro România, dar că şi-a dori realizarea unui pol de stânga, nu a unui mare partid de stânga, lăsând să se înteleagă că aceasta este o opţiune pentru viitor.

Vasile Dîncu a fost întrebat, luni seara, la Profit News, în condiţiile în care în urmă cu câteva zile Victor Ponta s-a aflat la sediul PSD, dacă PSD va face o fuziune cu Pro România şi în consecinţă Ponta s-ar întoarce în PSD.

“Nu am stabilit aşa ceva, Victor Ponta a fost pentru o chestiune personală, nu am stabilit acest lucru, dar sunt posibile. Ideea mea a fost mereu să găsim să facem un pol de stânga, nu un singur partid de stanga mare, pentru că nu poţi să prinzi toată stânga. O să încercăm în viitor”, a afirmat Dîncu.

În luna februarie, Dîncu declara că PSD îşi propune înfiinţarea unei „platforme” de stânga care să reunească în jurul său formaţiunile din această zonă politică, inclusiv Pro România, fără a proceda la absorbţii de partide mici, ci PSD având rolul de „dirijor” al stângii politice.

El afirma că „foarte mulţi” dintre cei care plecat din PSD către Pro România revin în partid, subliniind că şi PSD şi Pro România au pierdut de pe urma faptului că cele două formaţiuni nu s-au aliat la alegerile de anul trecut.

Context

Fostul președinte al PSD, Victor Ponta, s-a întâlnit, vineri, la sediul PSD din Kiseleff cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, au confirmat pentru G4Media.ro surse politice. Informația a fost publicată inițial de Antena 3, care a relatat că întâlnirea ar fi avut ca scop consultarea fostului președinte PSD pe tema intrării la guvernare alături de PNL.

„A fost o întâlnire nepolitică”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru G4Media.ro.

Victor Ponta a demisionat din funcția de președinte al PSD în 2015, în urma anchetei DNA pornite în dosarul Turceni Rovinari, în care a fost achitat în 2018. Ponta și-a înființat propriul partid, Pro România, care a ratat intrarea în Parlament la alegerile din 2020.

Sursa foto: George Calin / Inquam Photos

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă