Dinamo, în topul Europei! Ce clasament îi are pe "câini" pe locul 2

3 săptămâni in urmă 15

  • Fotbal: România U20 - Polonia U20, joi, 18:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Grecia - Spania, joi, 21:45, Digi Sport 1

"Câinii" au fost nevoiți să mizeze pe mulți fotbaliști crescuți de club, iar asta i-a adus în topul formațiilor din Europa din acest punct de vedere.

Dinamo, a doua din Europa

Dinamo este a doua echipă din Europa ca procentaj al jucătorilor crescuți în propria curte, cu 65,5%, conform CIES Fotball Observatory.

Formația bucureșteană este întrecută doar de MSK Zilina, din Slovacia, care are 79,2% fotbaliști produși de club în lotul primei echipe.

Chiar dacă performanțele nu au fost cele așteptate, faptul că Dinamo are atâția jucători formați în curtea proprie, mai mulți decât echipe de renume din acest punct de vedere precum Athletic Bilbao sau Ajax înseamnă că viitorul ar putea să nu fie atât de negru pentru "câini".

Dănciulescu: "Sunt câțiva jucători pe care nu poți să te bazezi"

Fostul atacant și director sportiv de la Dinamo a lansat un apel către jucătorii "roș-albilor", care sunt responsabili să redreseze situația.

"Cred că lucrurile se pot regla, dar în principal cei care pot rezolva situația sunt jucătorii. Ei trebuie să rezolve lucrurile de grup, de vestiar, de unitate, de dăruire. Joacă la un brand important al României. Nimeni nu-și dorește ca numele lui să fie legat de o retrogradare a lui Dinamo. Jucătorii pot mișca lucrurile în sensul pozitiv. Din punctul de vedere al antrenamentelor, nu cred că este nicio problemă, îl cunosc foarte bine pe Mircea Rednic.

Acum sunt câțiva jucători pe care nu poți să te bazezi, care au evoluții bune pe moment, o partidă sau două. Așa cum a fost și Espinosa, a jucat bine în prima partidă, după care n-a putut din punct de vedere fizic. Am spus că pe jucătorii noi poți să-i judeci abia din ianuarie, nu pot ajuta echipa în acest moment.

Echipa a suferit din punct de vedere defensiv, în special la fundașii centrali. Nu ai voie ca, la primul gol (n.r. - în meciul cu CFR Cluj), să fie o lipsă de marcaj la fază fixă. De acolo s-a rupt jocul echipei", a spus Ionel Dănciulescu la emisiunea DigiSport Special.

Etichete: dinamo
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă