"Dinamo este o echipă în suferință!" Laszlo Balint știe cum poate UTA să subordoneze "câinii" în "Groapă"

2 săptămâni in urmă 22

  • Liga 2: Mioveni - ASU Politehnica Timișoara, luni, 16:00, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Craiova 1948 - Rapid, luni, 21:00, Digi Sport 1

UTA este ultima formație pe care Dinamo a reușit să o învingă în Liga 1, 1-0 la Arad. Se întâmpla pe 31 ianuarie. De atunci, "câinii" au înregistrat doar trei remize în următoarele 11 jocuri. Laszlo Balint, antrenorul "Bătrânei Doamne", a prefațat întâlnirea din Ștefan cel Mare și știe ce trebuie să facă elevii săi pentru a obține toate cele trei puncte.

  • Meciul Dinamo - UTA Arad, din runda a doua din play-out-ul Ligii 1, va fi transmisă în direct, marți, de la ora 21:30, pe Digi Sport 1 și pe site-ul digisport.ro.

Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei: "Dinamo este o echipă în suferinţă"

"Dinamo este o echipă în suferinţă, măcinată de destul de multe probleme, dar care are în componenţă jucători de calitate. Cu siguranţă vor dori să câştige pentru că situaţia lor în clasament nu e una deloc bună. Dinamo are puncte forte, dar şi vulnerabilităţi şi e esenţial să speculăm orice vulnerabilitate. Şi să fim foarte echilibraţi, cum am fost în ultimele partide.

Poate că noi suntem un pic mai relaxaţi sau mai liniştiţi după victoria din prima etapă a play-out-ului, în timp ce Dinamo trebuie să bage echipe sub ea ca să iasă din acea zonă a clasamentului. Noi am demonstrat însă că ştim să gestionăm presiune. Într-un anumit context am putea spune că şi un punct ar fi bun cu Dinamo, dar noi mergem clar cu ideea de a câştiga", a menţionat Laszlo Balint.

"E foarte important ce facem noi. Trebuie să abordăm inteligent partida cu Dinamo, să încercăm să ne facem jocul şi să aplicăm strategia pe care o pregătim ca să câştigăm toate punctele. Ştim că nu va fi uşor şi că va fi un meci încrâncenat, dar am încredere că băieţii sunt pregătiţi.

Locul în clasament este relativ în acest moment. O succesiune de 2-3 rezultate bune te pot duce în frunte, dar şi invers, 2-3 rezultate negative te pot duce pe locurile de retrogradare", a adăugat tehnicianul.

Balint susţine că revenirea lui Dusan Uhrin Jr la Dinamo a adus un plus de disciplină în jocul formaţiei alb-roşii.

"După venirea lui Uhrin am văzut parcă un mai mare echilibru, o mai mare disciplină din punct de vedere tactic. Şi am văzut că echipa a reacţionat un pic şi ca atitudine, ca implicare, ca abordare. Sunt 100% convins că Dinamo va fi cel puţin la acelaşi nivel ca atunci când am jucat la Bucureşti în septembrie.

Va căuta să marcheze, va căuta să pună presiune pe noi, de aceea e important să fim lucizi. Sigur că Dinamo este o echipă care are o anumită problemă la finalizare, nu a mai înscris de mult. Deci nu numai UTA, sunt şi alte echipe care se confruntă cu această problemă a eficacităţii în momentul atacului poziţional", a explicat Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei Arad.

Agerpres

Etichete: antrenor uta , laszlo balint , uta dinamo , etapa 2 play-out liga 1
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă