Dinamo, datorii uriașe recunoscute de administratorul judiciar! „Nu e niciun secret”

1 lună in urmă 24

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a făcut publice sumele pe care clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare le datorează diverselor persoane sau societăți. Datoriile se cifrează la peste 8 milioane de euro, o sumă mult mai mare ca la finele anului 2020.

Dinamo 1948 SA a depus cerere în luna iunie pentru deschiderea procedurii de insolvenţă la Tribunalul Municipiului Bucureşti. Clubul a acumulase datorii şi intenționa să scape de o parte din ele intrând în insolvenţă, deoarece au trecut cinci ani de când a făcut o acţiune similară.

FC Dinamo adunase datorii de 29,7 milioane de lei la finele anului trecut, echivalând cu circa 6 milioane de euro.

Dinamo, datorii uriașe recunoscute de administratorul judiciar! „Nu e niciun secret”

A avut venituri de 16,3 milioane de lei şi cheltuieli de peste 21 milioane de lei. În datoriile clubului au intrat şi sume datorate către jucători care au câştigat litigii cu Dinamo.

„Pot spune care sunt sumele cerute, nu neapărat că au legătura cu realitatea. E vorba de 8.000.080 de euro. Din aceste sume vom respinge. Noi vom analiza aceste declarații de creanță și vom spune care este părerea noastră. Deja, la prima vedere, sumele sunt mult mai mici.

Nu e niciun secret că am avut discuții cu cel puțin patru potențiali investitori. Activul Dinamo nu este unul foarte important. Nu mă refer la valoarea jucătorilor, deși nici aceea nu este foarte mare pentru că sunt jucători tineri. În momentul în care cineva întreabă valoarea pe care trebuie să o plătească se uită, evident, și către ce cumpără.

Cumpără doar ideea de Dinamo sau cumpără și anumite active? Noi suntem în stadiu de inventariere acum, pe care urmează să finalizăm chiar astăzi. După evaluare vom ști exact care este valoarea care se poate vinde alături de ceea ce înseamnă drepturile nepatrimoniale privind Dinamo”, a declarat Răzvan Zăvăleanu, pentru Radio Dinamo 1948.

The post Dinamo, datorii uriașe recunoscute de administratorul judiciar! „Nu e niciun secret” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă