Dinamo București a ratat calificarea pe propria mână în optimile de finală ale European Handball League, dar Fuchse Berlin este suspectată că nu a respectat competiția

2 luni in urmă 1

Dinamo București trăiește o dezamăgire în aceste zile la handbal, prin faptul că a ratat calificarea în optimile de finală ale European Handball League.

Sigur, calificarea a fost ratată în primul rând după înfrângerea de săptămâna trecută cu Kristianstad, de pe teren propriu (scor 28-29), dar Fuchse Berlin este suspectată că nu a respectat competiția în Grupa B.

Dinamo București a ratat calificarea pe propria mână în optimile de finală ale European Handball League

Dinamo București a câștigat vineri seara la Sporting Lisabona cu 32-31, dar succesul nu a mai contat în economia Grupei B. Lusitanii au primit victoria la „masa verde” cu Fuchse Berlin, cu câteva ore mai devreme, astfel că își asiguraseră dinainte calificarea. Dacă partida respectivă s-ar fi jucat pe teren, atunci situația înaintea ultimelor jocuri din grupă ar fi fost Sporting – 8 puncte, Dinamo – 7 puncte.

Context: EHF a decis mai multe meciuri la „masa verde”, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, din moment ce nu a mai fost timp pentru reprogramarea lor. Doar că în Liga Campionilor, forul continental a schimbat, totodată, și sistemul și le-a oferit tuturor echipelor o șansă să meargă mai departe în fazele eliminatorii. Pentru că unele jocuri nu au fost decise pe teren, valoarea ierarhiilor nu au reflectat în totalitate realitatea.

Deși este pe locul 1 în Grupa B, Fuchse Berlin este supectată că a disputat în această lună doar meciurile pe care le-a vrut. Echipa este condusă de Bob Hanning, unul dintre cei mai influenți oameni din handbalul german, care candideză și pentru un loc în Comitetul Executiv al EHF la alegerile din 23-24 aprilie, fiind unul dintre contracandidații lui Alexandru Dedu, președintele FRH.

Dinamo București a ratat calificarea pe propria mână în optimile de finală ale European Handball LeagueFuchse Berlin a pierdut două partide la masa verde © FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

În 23 februarie, germanii au avut meci cu Tatran Presov, dar a fost amânat. Au jucat, în schimb, o zi mai târziu, la Nimes (într-un joc reprogramat și câștigat cu 24-22), pentru că altfel l-ar fi pierdut pe acesta la „masa verde”. Fuchse s-a dus în Franța odihnită și a înfruntat o echipă care în ziua precedentă a avut un meci intens cu Dinamo. Miza era locul 1 în grupă.

O altă ciudățenie… Partida Sporting Lisabona – Fuchse Berlin, restanță din etapa a 3-a, a fost reprogramată pentru 2 februarie, dar nu s-a putut disputa nici la data respectivă, având în vedere că Portugalia a fost încadrată la „zonă de risc” după numărul de cazuri de Covid 19. Partida ar fi trebuit să fie arbitrată de cuplul din Ungaria, Adam Biro – Oliver Kiss.  Jocul de la Lisabona nu s-a mai desfășurat, dar același cuplu a fost delegat la următorul meci al echipei Fuchse, cu Kristianstad.

Marți, Fuchse și Sporting sunt adversare din nou, în jocul retur din ultima etapă. De această dată, echipa germană a găsit o soluție să joace în Polonia, la Plock, pentru că altfel ar fi riscat să piardă și cu această ocazie la „masa verde”, implicit și locul 1. Practic, în timp majoritatea echipelor au făcut eforturi să respecte competiția, Fuchse Berlin a acceptat să piardă două jocuri în afara terenului. Nu pe cele însă cu miză.

The post Dinamo București a ratat calificarea pe propria mână în optimile de finală ale European Handball League, dar Fuchse Berlin este suspectată că nu a respectat competiția appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă