Dinamo București a pierdut primele puncte ale sezonului în derby-ul cu Potaissa Turda. Steaua București, victorie în ultima secundă

3 săptămâni in urmă 6

Dinamo București a pierdut primele puncte ale sezonului în Liga Zimbrilor, în derby-ul cu Potaissa Turda (scor 27-27).

Formația din Ștefan cel Mare a mai făcut încă un pas spre titlu, cu 11 etape înainte de final, chiar și cu acest egal.

Într-un alt meci pe muchie de cuțit, Steaua București a învins Gloria Buzău cu 28-27.

Dinamo București a pierdut primele puncte ale sezonului în Liga Zimbrilor

Dinamo București a pierdut primele puncte ale sezonului în Liga Zimbrilor, după 17 victorii consecutive. Formația pregătită de Constantin Ștefan a terminat la egalitate cu Potaissa Turda, scor 27-27.

Formația din capitală a fost la conducerea jocului mai bine de 45 de minute, având la un moment dat și 5 goluri avans (14-9, min. 23), dar Potaissa Turda nu a cedat lupta și treptat a reușit să ajungă la nivelul adversarei. Ba chiar pe final au avut șansa să și câștige, având atacul final pentru aproximativ 30 de secunde la scor egal.

Trei lucruri merită remarcate după acest derby. Primul, Potaissa a jucat acest meci fără antrenorul Horațiu Gal, rămas acasă din cauza unor probleme medicale. Doi, arbitrii Gorina și Melencu au fost sub nivelul jocului, uneori depășiți. Trei, Dinamo a mai făcut un pas spre titlu, în ciuda acestui pas greșit. A reușit să păstreze 8 puncte avans față de Potaissa Turda, cu 11 etape înainte de final.

Ardelenii au pierdut însă locul 2 în favoarea echipei HC Dobrogea Sud Constanța. „Delfinii” au învins CSM București cu 24-19 și sunt acum la 7 puncte de Dinamo. Acest rezultat a însemnat și cea mai mare diferență de scor din această etapă.

Nemanja Grbovic a adus victoria Stelei în ultima secundă © FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Steaua București a învins HC CS Buzău cu 28-27, deși era condusă cu mai puțin de 2 minute înainte de final. Golul victoriei l-a înscris pe contraatac, în ultima secundă, prin pivotul Nemanja Grbovic.

În celelalte jocuri ale etapei a 19-a s-au înregistrat rezultatele: CSM Făgăraș – CSM Vaslui 29-30, Poli Timișoara – CSM Bacău 27-30, Minaur Baia Mare – CSM Botoșani 25-23, CSU din Suceava – CSM Focșani 27-28.

Etapa a 19-a a fost prima după „dubla” România – Kosovo.

The post Dinamo București a pierdut primele puncte ale sezonului în derby-ul cu Potaissa Turda. Steaua București, victorie în ultima secundă appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă