Din ce cauză apare acea înțepătură în piept pe care o simțim mulți dintre noi

1 săptămână in urmă 20

Atunci când experimentăm un episod care presupune o înțepătură în piept, primul lucru la care ne gândim este că va urma un atac de cord. Cu siguranță, înțepăturile în piept nu sunt o glumă și nu trebuie ignorate. Iată care este cea mai frecventă cauză a înțepăturilor în piept.

Dacă ați avut vreodată înțepături în piept, este posibil să fi fost o afecțiune numită sindrom de captură precordială (prescurtat PCS). Vestea bună este că, spre deosebire de un atac de cord, acesta nu este fatal.

În comparație cu un atac de cord, durerea apărută ca urmare a PCS nu se răspândește în alte zone ale corpului. Înțepătura apare în partea centrală sau în lateralul pieptului, iar numele „precordial” înseamnă „în fața inimii”.

Respirația poate face durerea mai intensă, iar unii oameni consideră că respirația rapidă și superficială poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Alții spun că o respirație profundă ajută să scapi rapid de acest disconfort.

PCS dispare la fel de repede așa apare, având sesiuni care durează de obicei între 30 de secunde și trei minute. În afară de durerea ascuțită, nu există alte simptome. Deși nu este considerat neapărat o problemă de sănătate, sindromul de captură precordială poate provoca anxietate, iar respirația superficială și repetitivă poate provoca amețeală.

Sindromul de captură precordială, poate fi confundat (în mod eronat) cu un atac de cord, dar este, de fapt, o afecțiune extrem de frecventă care tinde să apară la adolescenți și la adulții tineri.

Ce anume provoacă înțepătura în piept?

Zona care este afectată de obicei.

Majoritatea experților cred că senzația neplăcută este cauzată de iritarea sau comprimarea nervilor din mucoasa interioară a cavității toracice (pleura).

Deși poate fi frustrant pentru unii, nu există încă un tratament medical, dar experții au identificat anumite situații care pot declanșa aceste înțepături în piept. PCS apare, de obicei, atunci când ești în repaus (niciodată în timpul somnului) și adesea atunci când persoana își schimbă brusc postura. Astfel, puteți reduce riscul apariției adoptând o postură corectă.

În mod ciudat, oamenii de știință au descoperit că aceste înțepături în piept sunt mai puțin frecvente pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Oamenii (în special persoanele anxioase) nu trebuie să confunde această senzație de înțepătură în piept cu atacul de cord. Acesta din urmă este însoțit și de alte simptome cum ar fi amorțeală în brațe, dureri în spate, încleștarea mandibulei sau transpirație rece. Dacă înțepăturile în piept apar foarte des, se recomandă consultarea unui medic.

The post Din ce cauză apare acea înțepătură în piept pe care o simțim mulți dintre noi appeared first on Atlas Geografic.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă