DIICOT, anchetă după ce un grup de protestatari condus de Diana Șoșoacă a blocat vaccinarea într-un centru din Iași

2 săptămâni in urmă 19

DIICOT face cercetări într-un dosar penal deschis in rem (pentru fapte) în urma incidentului produs la începutul lunii septembrie în comuna Răchiteni din județul Iași, unde un grup de protestatari conduși de Diana Șoșoacă a blocat accesul în centrul de vaccinare.

Reprezentanți ai Parchetului General au declarat miercuri, pentru HotNews.ro, că dosarul penal a fost deschis de Poliție și trimis atunci Parchetului instanței supreme, care l-a declinat către DIICOT în 12 noiembrie.

Dosarul penal este in rem (pentru fapte), conform surselor citate.

Dosarul a fost trimis DIICOT pentru că una dintre infracțiunile vizate este "comunicare de informatii false", infracțiune care atrage competența DIICOT.

Reamintim că la începutul lunii septembrie, când comuna Răchiteni din județul Iași era în carantină, iar autoritățile au organizat acolo un centru de vaccinare, un grup de protestatari în frunte cu Diana Șoșoacă a blocat accesul în centru. "Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă, alături de susținători.

Senatoarea a transmis live manifestația: ”Cea mai mare minciună a secolului”.

Oamenii au fugit speriați și nu s-a mai vaccinat nimeni, declara directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, conform RFI: ” Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă