Digul de apărare a oraşului Sighetu Marmaţiei, vandalizat pe o lungime de 70 de metri, refăcut de Apele Române. Poliția a deschis dosar penal

1 lună in urmă 33

Angajaţii instituţiei Apele Române Someş Tisa - Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureş au refăcut linia de apărare a oraşului Sighetu Marmaţiei, vandalizată pe o lungime de 70 de metri, în data de 19 august.

Într-o postare pe Facebook, instituţia menţionează că, în urma acestei fapte, poliţiştii au deschis un dosar penal.

Pe data de 19 august, Apele Române Someş Tisa anunţa că lucrări de terasamente neautorizate au fost executate pe o lungime de 70 de metri liniari şi au condus la distrugerea digului de apărare de pe malul stâng al râului Tisa din Sighetu Marmaţiei.

Dosar penal pentru distrugerea digului


"În cursul zilei de astăzi (joi, n.r.), s-a constat că, pe o lungime de 70 de metri liniari, au fost executate lucrări de terasamente neautorizate care au condus la distrugerea digului de apărare de pe malul stâng al râului Tisa din Sighetu Marmaţiei", se menţiona într-un comunicat.

Astfel, în urma apelării serviciului de urgenţă 112, poliţiştii de la Serviciul Criminalistic au deschis un dosar penal. Potrivit sursei citate, digul de apărare al oraşului Sighetu Marmaţiei are o lungime de 4,86 km şi era realizat din 1964.

"Această situaţie va fi prezentată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, iar Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa din cadrul Administraţiei Naţionale ”Apele Române” va începe lucrările de refacere, în regim de urgenţă, a continuităţii liniei de apărare a oraşului, urmând să-şi recupereze costurile după finalizarea procedurilor juridice", conform instituţiei.

Valoarea lucrărilor de refacere a digului a fost estimată, la acel moment, la 150.000 de lei.

"Atragem atenţia că, în cazul unor inundaţii, astfel de activităţi ilegale pot genera, prin inconştienţă, pagube semnificative ale obiectivelor socio-economice, nu doar pe râul Tisa, ci pe toate sectoarele apărate de diguri", au atras atenţia reprezentanţii instituţiei.

Citeste si:

11.000 de tone de alge au fost adunate de la începutul sezonului estival de pe plajele Mării Negre

 "De 26 de ori mai mult ca la Iași"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă